Διαφορετικοί κανονισμοί για ταξιδιώτες από τη Γερμανία – Αναλυτικός χάρτης

Γερμανία-Ταξιδιωτικές Οδηγίες-Κορονοϊός

Η αλήθεια είναι πως η Γερμανία έχει ορίσει πολλές χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο ως “κόκκινες ζώνες” κινδύνου λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει και το αντίστροφο. Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, ισχύουν πολλοί περιορισμοί και σε διαφορετικά μέρη του κόσμου για ταξιδιώτες από τη Γερμανία. 

Δείτε την παρακάτω επισκόπηση: 

ΕΥΡΩΠΗ

Φινλανδία: Η είσοδος για άτομα από τη Γερμανία έχει περιοριστεί ξανά από την περασμένη Δευτέρα. Τα ταξίδια αναψυχής δεν επιτρέπονται καθόλου, μόνο η επιστροφή είναι δυνατή και κάποιες μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους. Όποιος εισέρχεται στη χώρα από τη Γερμανία θα πρέπει να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες, αριθμός  που ενδεχομένως να μειωθεί εάν υποβληθείτε εθελοντικά σε δύο διαγνωστικά τεστ κορονοϊού. 

Νορβηγία: Όποιος μπαίνει στη Νορβηγία από τη Γερμανία θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για αχρείαστα ταξίδια. 

Ισλανδία: Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τη Γερμανία, ωστόσο οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να υποβληθούν σε διπλό τεστ κορονοϊού. 

Ιρλανδία: Η Γερμανία δεν βρίσκεται πλέον στην “Πράσινη ζώνη” του νησιού από την περασμένη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι στους ταξιδιώτες από τη Γερμανία – και τις περισσότερες άλλες χώρες της Ευρώπης – συνιστάται να περιορίσουν σοβαρά τις μετακινήσεις τους στη χώρα και να μπουν για 14 ημέρες σε καραντίνα μόλις εισέλθουν σε αυτή.

Βέλγιο: Η Γερμανία δεν θεωρείται περιοχή κινδύνου. Ωστόσο το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά διαγνωστικό τεστ και καραντίνα για όσους έρχονται από συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Ανόβερου, των μεγάλων τμημάτων της Βαυαρίας και της Βάδης – Βυρτεμβέργης.

Σλοβενία: Η Γερμανία θεωρείται περιοχή μεσαίου κινδύνου. Συνεπώς οι ταξιδιώτες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους κανόνες της χώρας. Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί στη Σλοβενία δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα εάν έρχονται απ’ ευθείας από τη Γερμανία. 

Ουγγαρία: Για την Ουγγαρία ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος είναι μια περιοχή κινδύνου. Κάτοικοι του εξωτερικού που διαμένουν στην Ουγγαρία, απαλλάσσονται από τον έλεγχο στα σύνορα, ενώ εξαιρέσεις υπάρχουν και για τους επιχειρηματίες. Πρέπει να μπείτε δέκα μέρες σε καραντίνα.

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ εντός 48 ώρων. 

ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει να παροτρύνει τους πολίτες των ΗΠΑ να επανεξετάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στη Γερμανία. Σε μια προειδοποιητική κλίμακα από το ένα έως το τέσσερα, η Γερμανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τρίτο επίπεδο. Για την ακρίβεια ολόκληρη η περιοχή Σένγκεν θεωρείται περιοχή κινδύνου. Απαγορεύεται επίσης η είσοδος σε μη Αμερικανούς που βρίσκονται στη Γερμανία τις τελευταίες 14 ημέρες. Το μέτρο αυτό δεν ξέρει κανείς πότε θα αρθεί – ειδικά από τη στιγμή που η ΕΕ διατηρεί επίσης τα σύνορά της κλειστά για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ. 

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής δεν τηρούν λίστες με περιοχές κινδύνου, αλλά αντιμετωπίζουν όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό ως ίσους. Δεν έχουν υπάρξει περιορισμοί εισόδου στο Μεξικό από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, ενώ η Βραζιλία άνοιξε επίσης τα αεροδρόμια της στους τουρίστες. Στην Αργεντινή ο καθένας πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών – ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, ενώ η Χιλή έχει σφραγιστεί. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Χιλιανούς και ταξιδιώτες από το εξωτερικό με άδεια διαμονής.

ΑΦΡΙΚΗ

Σε πολλές αφρικανικές χώρες μπορείτε να εισέλθετε ξανά από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Πολλές χώρες απαιτούν αρνητικό τεστ, όπως για παράδειγμα η Αιθιοπία ή η Κένυα. Η είσοδος στη Νιγηρία είναι επίσης δυνατή και πάλι – αλλά δεν επιτρέπεται η προσγείωση αεροπορικών εταιρειών όπως η Lufthansa ως αντίποινο απαγόρευσης πτήσεων από τη Νιγηρία. Η Νότια Αφρική επιτρέπει τα διεθνή ταξίδια ξανά από την Πέμπτη.

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ 

Πολλές χώρες στον αραβικό κόσμο αντιμετωπίζουν επίσης όλους τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό εξίσου αντί να διατηρούν λίστες με περιοχές κινδύνου. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ για να εισέλθουν στην Αίγυπτο. Το ίδιο ισχύει και στον Λίβανο. Σε χώρες όπως η Ιορδανία και η Τυνησία, η καραντίνα στο σπίτι για αρκετές ημέρες είναι υποχρεωτική ακόμη και αν το τεστ είναι αρνητικό.

Υπάρχουν βέβαια και μερικές εξαιρέσεις για τους ταξιδιώτες. Στην Τυνησία, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να υποβληθείς σε τεστ. Αυτό ισχύει επίσης για απευθείας πτήσεις προς παραλιακές πόλεις της Αιγύπτου, όπως το Σαρμ Ελ Σέιχ και η Χουργκάντα.

Ωστόσο, ορισμένα κράτη στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική τηρούν επίσης καταλόγους χωρών. Η Τυνησία κατατάσσει τη Γερμανία σε πορτοκαλί ζώνη.

Το Μαρόκο έκλεισε τα σύνορά του και απαγόρευσε τις διεθνείς πτήσεις επιβατών έως τις 10 Οκτωβρίου.

ΩΚΕΑΝΙΑ 

Τα σύνορα των περισσότερων χωρών εξακολουθούν να είναι δυσπρόσιτα για τους ξένους. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία θεωρούν βασικά όλες τις άλλες χώρες ως περιοχές κινδύνου. Οι αλλοδαποί επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη μόνο με ειδική άδεια, ενώ όλοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ

Η Κίνα δεν έχει ορίσει συγκεκριμένα τη Γερμανία ως περιοχή κινδύνου. Αντίθετα, ισχύουν εξίσου αυστηροί περιορισμοί για ταξιδιώτες από όλες τις χώρες. Οι κανονικές θεωρήσεις δεν εκδίδονται. Συνήθως απαιτούνται ειδικές άδειες. Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία ή άλλες εγκαταστάσεις για 14 ημέρες. Υπάρχουν επίσης λίγες πτήσεις. Ακόμα και οι Κινέζοι αγωνίζονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Για την Ιαπωνία, όλη η Ευρώπη είναι ένας τομέας κινδύνου. Την Πέμπτη, τα σύνορα θα ανοίξουν ξανά για αλλοδαπούς, αλλά μόνο για κατόχους άδειας διαμονής άνω των τριών μηνών. Πρέπει επίσης να ελέγχονται με αρνητικά τεστ, να βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και να μην επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες. Υπάρχει ακόμη μια γενική απαγόρευση εισόδου για τους τουρίστες.

Η είσοδος στη Νότια Κορέα χωρίς βίζα δεν είναι πλέον δυνατή για τους Γερμανούς. Βασικά, όλοι όσοι έρχονται πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Εξαιρέσεις: Άτομα που πρέπει να επισκεφθούν τη χώρα για «σημαντικό επιχειρηματικό, ανθρωπιστικό ή ακαδημαϊκό λόγο». Ωστόσο, χρειάζονται πιστοποιητικό από την αντίστοιχη πρεσβεία της Νότιας Κορέας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks