ΕΛΤΑ: Νέα εφαρμογή Web labeling από αρχές του έτους για γρήγορες αποστολές στο εξωτερικό

ελτά-αποστολές-εξωτερικό

Από 1η Ιανουαρίου 2021 τίθενται σε ισχύ νέοι διεθνείς Κανονισμοί που κάνουν πλέον υποχρεωτική τη μετάδοση ηλεκτρονικών πληροφοριών μεταξύ των Ταχυδρομικών Φορέων, για τελωνειακούς λόγους καθώς και για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων. 

Η νέα αυτή διαδικασία ανταλλαγής εμπλουτισμένων πληροφοριών αφορά σε όλα τα αντικείμενα, αγαθά ή εμπορεύματα και όχι στην απλή αλληλογραφία/έγγραφα. Θα πρέπει, δε να επισημανθεί, ειδικά για την αποστολή σε χώρες εκτός ΕΕ, ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει η απαραίτητη αυτή σήμανση/πληροφορία – και δεν έχει  διαβιβαστεί ηλεκτρονικά πριν την άφιξη του αντικειμένου στη χώρα προορισμού – τα αντικείμενα θα επιστρέφονται στον αποστολέα.

Όπως ανακοινώνουν, για τη διευκόλυνση των πελατών τους, στη σημαντική αυτή αλλαγή που συντελείται, τα ΕΛΤΑ εγκαινιάζουν μία νέα υπηρεσία που  ανταποκρίνεται στις νέες διεθνείς απαιτήσεις και έρχεται να διευκολύνει σημαντικά την ταχυδρομική εξυπηρέτηση.

Στο site των ΕΛΤΑ θα παρέχεται, στο εξής, η δυνατότητα προετοιμασίας όλων των συνοδευτικών εγγράφων και ετικετών που απαιτούνται για την αποστολή των δεμάτων προς το εξωτερικό.

Η διαδικασία είναι γρήγορη, απλή και διαθέσιμη 24ωρες/7 ημέρες την εβδομάδα στον υπολογιστή,  το laptop, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας:

• Μπαίνετε στο site, www.elta.gr

• Συμπληρώνετε και εκτυπώνετε τα συνοδευτικά έντυπα και τις ετικέτες (voucher αποστολών εξωτερικού) 

• Καταθέτετε το δέμα σας στο κοντινότερο ταχυδρομείο, σε λιγότερο χρόνο 

• Παρακολουθείτε την πορεία του αντικειμένου σας 

Με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής από το site επιτυγχάνεται: 

  • Εξοικονόμηση χρόνου: αποφεύγετε την χρονοβόρα διαδικασία καταχώρησης / συμπλήρωσης των στοιχείων κατά την κατάθεση των αντικειμένων στις θυρίδες συναλλαγής. 
  • Ασφάλεια και ευελιξία: Από το χώρο σας με την ευκολία της τεχνολογίας, προετοιμάζετε τις αποστολές σας, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην εφαρμογή, εκτυπώνετε τις ετικέτες και τα συνοδευτικά έντυπα ή, σε περίπτωση που δεν διάθετε εκτυπωτή, σημειώνετε τους αριθμούς barcode για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση κατά την κατάθεση.
  • Αποστολές σε όλον τον κόσμο: η εφαρμογή είναι παραμετροποιημένη ώστε να επιλέγετε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες ανά χώρα για όλο τον κόσμο.
  • Γρήγορη και αξιόπιστη προετοιμασία των αντικειμένων: Η εφαρμογή σας καθοδηγεί πλήρως για να δημιουργήσετε τα απαραίτητα και κατάλληλα έντυπα για τον εκτελωνισμό ώστε να γλιτώσετε κάθε πιθανή ταλαιπωρία!

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τις διαθέσιμες εφαρμογές και τις διαδικασίες εγκατάστασης αυτών μπορείτε να επικοινωνήσετε στα  800 11 82 000, 212 0000 800 και [email protected] 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks