Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και χαμηλότερα έξοδα

Έχετε υπολογίσει πόση ενέργεια ξοδεύετε στο σπίτι σας; Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το σχετικό άρθρο! Σε συνέχεια αυτού, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, ακόμα κι αν δεν έχετε τον προϋπολογισμό για να κάνετε σχετικές επενδύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια και ηλεκτρισμό με πιο έξυπνο τρόπο, ή μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο προμηθευτή.

Μόνωση & αερισμός


-Μπορείτε να στεγανοποιήσετε τα κενά γύρω από τα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες με αυτοκόλλητη ταινία. Με αυτό τον τρόπο, η ζέστη μένει μέσα και το κρύο έξω.


-Ο καλός αερισμός είναι σημαντικός. Η θέρμανση ενός ξηρού σπιτιού κοστίζει λιγότερο ενεργειακά από ένα ”υγρό”. Βεβαιωθείτε επίσης ότι ο αέρας ρέει σωστά από το σπίτι, για παράδειγμα μέσω του χώρου κάτω από τις εσωτερικές πόρτες.


Tip: ορισμένοι δήμοι βοηθούν τα νοικοκυριά με λίγα χρήματα με εξατομικευμένες λύσεις ή υλικά – επικοινωνήστε με τον δήμο σας.

Έξυπνος χειρισμός συσκευών


-Μην αφήνετε τις λάμπες αναμμένες και αντικαταστήστε λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου με φωτισμό LED. Ξεκινήστε με λαμπτήρες που είναι συχνά αναμμένοι και δίνουν πολύ φως. Οι λαμπτήρες LED είναι έως και 85% πιο οικονομικοί από έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως και είναι επίσης πιο οικονομικοί από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η διάρκεια ζωής τους είναι επίσης μεγαλύτερη.


-Απενεργοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές και μην τις αφήνετε stand by. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 100 € ετησίως. Σκεφτείτε επίσης τους φορτιστές του τηλεφώνου ή το μόνιτορ του μωρού. Μην τα αφήνετε στην πρίζα αχρησιμοποίητα.

-Η μείωση της θέρμανσης κατά 1 βαθμό εξοικονομεί περίπου 7 τοις εκατό του λογαριασμού ενέργειας θέρμανσης. Αυτό είναι περίπου 100 € ετησίως.


-Ο βραστήρας είναι συνήθως πιο οικονομικός από μια βρύση βραστού νερού. Μην βράζετε περισσότερο νερό από ό, τι χρειάζεται – εξοικονομεί χρήματα και ενέργεια.


-Αποψύξτε κατεψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων. Το κρύο που απελευθερώνεται χρησιμοποιείται για ψύξη, έτσι το ψυγείο χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια.


-Ένας φορητός υπολογιστής είναι περισσότερο από 70% ενεργειακά πιο αποδοτικός από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή με οθόνη LCD. Μπορείτε να εξοικονομήσετε κατά μέσο όρο 45 € ετησίως στην ηλεκτρική ενέργεια. Η κατανάλωση ενέργειας ενός tablet είναι πέντε φορές χαμηλότερη από αυτήν ενός φορητού υπολογιστή.

Tip: Αντικατάσταση συσκευής; Δώστε προσοχή στην ενεργειακή ετικέτα. Ο ιστότοπος energielabel.nl/apparaten δίνει λίστα με όλες τις συσκευές και ποιες να προτιμήσετε.

Αλλαγή προμηθευτή


Μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετικό προμηθευτή ενέργειας ανά πάσα στιγμή. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο για αέριο όσο και για ηλεκτρικό ρεύμα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταβείτε στην πράσινη ενέργεια ή σε έναν φθηνότερο πάροχο.

Πηγή


Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks