Ερευνητικό Πανεπιστήμιο του Twente: Οι μάσκες στα καφέ-bar, γήπεδα ποδοσφαίρου και εκκλησίες είναι «απολύτως απαραίτητες»

oikous-eugirias-ollandia

Είναι επιτακτική ανάγκη να φοράμε στοματικές μάσκες σε καφετέριες, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Detlef Lohse του Πανεπιστημίου του Twente. 

Η μελέτη έδειξε ότι τα αερολύματα – μικρά σταγονίδια που απελευθερώνονται στον αέρα όταν οι άνθρωποι μιλούν ή αναπνέουν – παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην εξάπλωση του ιού από ό, τι πιστεύεται, είπε στον AD.

Ο Lohshe, καθηγητής Φυσικής των Ρευστών και η ομάδα του συνεργάζονται με το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Χρόνινγκεν για να μελετήσουν τον ρόλο των σταγονιδίων στην εξάπλωση του SARS-CoV-2. Η ομάδα του Lohshe ερευνά τα ίδια τα σταγονίδια, αερολύματα- πόσο μακριά εξαπλώνονται, πόσο καιρό παραμένουν υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι ερευνητές του Χρόνινγκεν ερευνούν την ποσότητα των σταγονιδίων και κατά πόσο είναι ικανά να μεταδώσουν τον ιό σε έναν άλλο άνθρωπο.

Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Κάτω Χώρες, όπως και πολλές άλλες χώρες, πρέπει να καταστήσουν υποχρεωτικές τις μάσκες σε εσωτερικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται οι άνθρωποι, όχι μόνο σε καφετέριες, αλλά και σε γήπεδα ποδοσφαίρου και εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks