Η απαγόρευση του κινητού τηλεφώνου στο ποδήλατο. 5 ερωτήματα!

Το επερχόμενο ΣΚ θα είναι και το τελευταίο που επιτρέπεται στους ποδηλάτες να μιλάνε στο κινητό τηλέφωνο, να παίζουν με αυτό και να πλοηγούνται στους ποδηλατοδρόμους της Ολλανδίας.

Από 1 Ιουλίου, Δευτέρα, ξεκινάει η ισχύς του νόμου για τα πρόστιμα σε ποδηλάτες που κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.  Για όποιον συνεχίζει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του εν ώρα ποδηλασίας, από την 1η Ιουλίου θα φλερτάρει με πρόστιμο 95€!

To τηλέφωνο μας όμως το χρησιμοποιούμε για πολλές χρήσεις  Π.χ για να βρούμε μια τοποθεσία βάζουμε το google maps , ακούμε μουσική, μιλάμε με ακουστικά μέσω εφαρμογής και άλλα πόσα πράματα κάνουμε πλέον με τα κινητά κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας.

Πάμε να δούμε τι θα γίνεται σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις:

Μπορώ να ακούσω μουσική κατά την ώρα που κάνω ποδήλατο;

Μπορείς να συνεχίσεις να ακούς μουσική με τα ακουστικά σου αλλά με μειωμένη ένταση και χωρίς να ψάχνεις τραγούδια κατά τη διάρκεια που κάνεις ποδήλατο. Θα πρέπει να έχεις επαφή με το περιβάλλον και την κίνηση στους δρόμους ώστε να μην έχεις πρόβλημα με την μουσική και δημιουργήσεις κάποιο ατύχημα.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Google Map ή άλλες εφαρμογές για να πλοηγηθώ στον προορισμό μου;

Μπορείς αρκεί να στηρίξεις το smartphone σου στο τιμόνι του ποδηλάτου σου. Τη διαδρομή θα πρέπει να τη βάλεις στο κινητό σου πριν καν ανέβεις στο ποδήλατο και ξεκινήσεις.

Μπορώ να καλέσω κάποιον με εφαρμογή και φωνητικά μηνύματα;

Στις ημέρες μας μπορούμε να καλέσουμε κάποιον απλά με φωνητικά μηνύματα και χωρίς καν να χρειαστεί να αγγίξουμε το κινητό μας. Τι ισχύει όμως σε αυτή την περίπτωση; Εδώ το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο μιας και θεωρητικά επιτρέπεται αρκεί να μη δημιουργήσεις προβλήματα με την αφαίρεση συγκέντρωσης σου σου από την οδήγηση. Αλλά μπορείς.

Απαγορεύονται μόνο τα Smartphones;

Όχι απαγορεύεται κάθε είδους χρήση ηλεκτρονικής συσκευής όπως tablet, mp3, GPS συσκευές κτλ.

Ισχύουν τα ίδια και για τους πεζούς ;

Όχι μπορούμε να συνεχίσουμε να περπατάμε σαν zombie στους δρόμους των πόλεων και να κάνουμε ότι θέλουμε με το κινητό μας τηλέφωνο αρκεί να μη προκαλέσουμε κάποιο ατύχημα και να έχουμε αίσθηση του περιβάλλοντος.

Γενικά το ζήτημα είναι λίγο περίπλοκο και οι κανόνες λίγο ασαφείς. Το σίγουρο είναι ότι από την Δευτέρα δε θα πρέπει να έχουμε το κινητό τηλέφωνο στα χέρια μας την ώρα που κάνουμε ποδήλατο και καλό θα είναι να πάρουμε στηρίγματα για κινητό, στο τιμόνι.

Ποια είναι η δική σου άποψη; Καλώς θα ισχύσει αυτός ο νόμος ή όχι; Ήταν απαραίτητος; Δεν είναι θέμα παιδείας που θα λέγαμε και για διάφορα παρόμοια ζητήματα στην Ελλάδα; 

Εμείς για παράδειγμα για την επίλυση αυτού του υπαρκτού ζητήματος / προβλήματος θα προτείναμε να υπάρχουν ειδικές καμπάνιες γι’ αυτό το ζήτημα και φυσικά ενημέρωση από τηλεόραση, ράδιο, σε σχολεία και παντού, ότι κινητό και οδήγηση γενικά , είναι μαλακία!

Ή μήπως είμαστε τόσο εθισμένοι στην εικονική πραγματικότητα και τον διαδικτυακό ψευτόκοσμο και είναι πια αργά για τακτικές με καμπάνιες, με απόρροια μοναδική επίλυση να φαντάζουν τα πρόστιμα και οι τιμωρίες; 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks