Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας για την αντιμετώπιση του κορονοιού

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας και ο υπουργός υγείας θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου στις 19:00. Τα κρούσματα του κορονοιού ανεβαίνουν σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του RIVM.

Το SuperGreeks.EU θα καταγράψει LIVE αυτή τη συνέντευξη τύπου. Πατάτε F5 για ανανέωση.

18:57: Σε λίγο ξεκινάει η συνέντευξη τύπου. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει.

19:00: Ξεκινάει η συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας και τον υπουργό υγείας

Aυστηρότερα μέτρα θα ισχύουν από αύριο στις 6.

Ο υπουργός υγείας δηλώνει ότι αρκετά πράματα πηγαίνουν λάθος με τον κορονοιο. Ο ιός επελαύνει, τον παρακολουθούμε καιρό και τα κρούσματα έχουν αυξηθεί εδώ και καιρό. Γι’ αυτό και σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα γιατί πρέπει να διασφαλιστέι ότι θα μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού. Το αποτέλεσμα των σημερινών μέτρων θα φανεί σε 2 εβδομάδες μετά τα μέτρα.

Τα μέτρα θα ισχύουν για 3 εβδομάδες. Αν δεν τηρήσουμε τα νέα μέτρα τότε το lockdown είναι περισσότερα κοντά. Πρέπει να περιορίσουμε και πάλι τις ελευθερίες μας, ώστε να μην χρειαστεί να τις παραδώσουμε. Η συμπεριφορά μας μαζί θα κάνει τη διαφορά ».

Ακόμα και με τα μέτρα που θα ανακοινώσουμε σήμερα αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα περίπου 5000 κρούσματα την ημέρα.

Το υπουργικό συμβούλιο θέλει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των επαφών μας για τρεις εβδομάδες. Η περιφερειακή προσέγγιση προσαρμόζεται σε μια εθνική προσέγγιση.

Ο πρωθυπουργός Ρούτε έλαβε τον λόγο

Επανέλαβε ξανά τα κλασσικά μέτρα για αποστάσεις , πλύσιμο χεριών. Η εργασία από το σπίτι ξανά γίνεται κανόνας.

Η κατάσταση με τον κορονοιό σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγη είναι σοβαρή και απαιτείτε επείγουσα δράση. Πολλές άλλες πόλεις ακολουθούν.

  • Για το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ και τη Χάγη, το υπουργικό συμβούλιο συνέστησε να φοράτε μάσκες στα καταστήματα. Οι πωλητές μπορούν να αρνηθούν πελάτες που δεν φορούν μάσκα.Δεν θα είναι απαραίτητη αλλά οι πωλητές μπορούν να σας αρνηθούν την είσοδο.
  • Για την Horeca – Tα μαγαζιά θα κλείνουν στις 10. Μέχρι τις 9 θα δέχονται τους τελευταίους πελάτες.
  • Για τοποθεσίες , όπως μουσεία και λούνα παρκ, οι δήμαρχοι θα καθορίσουν τον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπονται στο χώρο.
  • Στα γήπεδα δε θα υπάρχουν οπαδοί από αυτή την αγωνιστική. Αυτό ισχύει για τα ερασιτεχνικά αλλά και επαγγελματικά πρωταθλήματα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην Ολλανδία υπήρχαν κανονικά οπαδοί τις προηγούμενες αγωνιστικές και ξέσπασαν γι’ αυτό μεγάλες αντιδράσεις για τη συμπεριφορά των οπαδών.
  • Για τοποθεσίες , όπως μουσεία και λούνα παρκ, οι δήμαρχοι θα καθορίσουν τον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπονται στο χώρο.

Στο σπίτι συνιστάται να λαμβάνετε μόνο τρεις επιπλέον επισκέπτες (δεν περιλαμβάνονται παιδιά έως 13 ετών)

  • Η εργασία από το σπίτι επιβάλλεται αυστηρότερα.
  • Συμβουλή για να περιορίσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα ταξίδια μας για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τις φθινοπωρινές διακοπές.
  • Μην πηγαίνουμε με όλη την οικογένεια στο σουπερ μαρκετ. Δεν είναι πρακτικά απαραίτητο. Να περιορίσουμε γενικά τις μετακινήσεις μας.
  • Προς Άμστερνταμ, Χάγη και Ρότερνταμ ιδιαίτερα θα πρέπει να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια.
  • Μπορείτε να μπείτε στο σούπερ μάρκετ μόνο με καλάθι αγορών, το οποίο έχει απολυμανθεί εκ των προτέρων
  • Για επαγγέλματα επαφών, εισάγεται μια υποχρέωση εγγραφής (οπότε δώστε τα στοιχεία σας όταν πηγαίνετε π.χ. στο κομμωτήριο) για να διευκολύνετε την έρευνα για τις επαφές. Δηλαδή όπως ήδη δίνουμε τα στοιχεία μας σε μερικά καφέ. Έτσι βοηθάμε στην ανίχνεθση των επαφών.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας λέει ότι κατανοεί τους επιχειρηματίες και ότι θα υπάρχουν σημαντικές συνέπειες αλλά δεν μπορούμε να ξανά αφήσουμε τον ίο να ξεσπάσει.

Εάν με τα παρόντα μέτρα δεν υπάρξει βελτίωση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα.

*Να μας συγχωρείτε για τυχόν συντακτικά και γραμματικά λάθη. Σε ένα live είναι μεγάλη η ένταση μιας και πρέπει αρχικά να γράψουμε σημειώσεις και γρήγορα να πληκτρολογήσουμε ότι σημειώσαμε.

φαγητό-ρεστοράντ-catering
Σε Ολλανδία ,Βέλγιο και Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks