Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού του Βελγίου

de-croo-velgos-prwthipourgos

Το Βέλγιο για ακόμα μια φορά θα έχει πιο αύστηρα μέτρα για την καταπολέμηση του ιού ενόψει των αυξημένων κρουσμάτων, εισαγωγών στο νοσοκομείο και θανάτων. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παραχώρησε συνέντευξη έπειτα από τη συνάντηση με την συμβουλευτική επιτροπή με τον υπουργό υγείας Frank Vandenbroucke.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη συνέντευξη τύπου από τη νέα κυβέρνηση του Βελγίου και τον πρωθυπουργό  Alexander De Croo.

μάσκες-βέλγιο

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και πολύ σοβαρή », δήλωσε ο De Croo. «Μπορούμε να δούμε ότι η εξάπλωση του ιού επιταχύνεται σημαντικά. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την επιτάχυνση το συντομότερο δυνατό ».

Ξεκινώντας από την Παρασκευή και διαρκεί ένα μήνα, οι νέοι κανόνες ορίζουν ότι:

  • Η «στενή» φούσκα σας – άτομα που αγκαλιάζετε και φιλάτε – θα μειωθεί σε 3 κατ ‘ανώτατο όριο ανά άτομο. Καθώς αυτό δεν ισχύει ανά οικογένεια, ο καθένας μπορεί να έχει 3 άτομα με τα οποία δεν ισχύουν οι κανόνες απόστασης. Δηλαδή εκτός της οικογένειας μας μπορούμε να βρισκόμαστε “στενά” με άλλα 3 άτομα.
  • Οι συγκεντρώσεις στο σπίτι περιορίζονται σε έως 4 άτομα εκτός από τη δική σας οικογένεια. Δηλαδή μια τριμελής οικογένεια μπορεί να φιλοξενήσει max. 4 άτομα.
  • Καφετέριες και μπαρ σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτά έως τις 11:00 μ.μ. Μόνο 4 άτομα ανά τραπέζι επιτρέπεται να κάθονται στο καφέ. Εξαιρέσεις θα γίνουν για άτομα που ζουν με περισσότερα άτομα στην ίδια στέγη, ίδιο σπίτι: τότε είναι δυνατό να υπάρχει ένα μεγαλύτερο τραπέζι γι’ αυτά τα άτομα.
  • Οι κανόνες του εστιατορίου παραμένουν οι ίδιοι.
  • Επιτρέπονται μη οργανωμένες συγκεντρώσεις στο ύπαιθρο με έως 4 άτομα.
  • Οι εργαζόμενοι καλό είναι να εργάζονται από το σπίτι όσοι μπορούν. Είναι σημαντικό.

Η κατάσταση είναι σοβαρή », τόνισε ο Vandenbroucke. Θα χρειαστεί ακόμη μια προσπάθεια, γιατί «τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο και οι εταιρείες πρέπει να μπορούν να δουλεύουν». «Εξαρτάται πάρα πολύ από όλους μας», τονίζει ο υπουργός υγείας.

σεμινάριο-ψυχολογία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks