Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Στο SuperGreeks , όπως κάθε εβδομάδα, θα καταγράψουμε ότι θα ειπωθεί στη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας live. Κάντε like στη σελίδα του SuperGreeks στο facebook και παρακολουθήστε όλα τα μεγάλα γεγονότα σε Ολλανδία και Βέλγιο live.

O πρωθυπουργός της Ολλανδίας ξεκίνησε:

«Χαλαρώνουμε τα μέτρα γιατί έως σήμερα έχουμε συμμορφωθεί με τους κανόνες. Με τη νέα χαλάρωση των μέτρων, είναι ακόμη πιο σημαντικό να τηρείτε τους κανόνες και να είστε προσεκτικοί. “Ο Πρωθυπουργός συνοψίζει ξανά:” Σε περίπτωση που υποψιαζόμαστε ότι είμαστε άρρωστοι, μένουμε στο σπίτι, εργαζόμαστε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και όταν αυτό είναι εφικτό, κρατούμε 1,5 μέτρο αποστάσεις από άλλους ανθρώπους και αποφεύγουμε τους συνωστισμούς. Εάν συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, θα διατηρήσουμε τον κίνδυνο διάδοσης του ιού χαμηλό. »

Από την 1η Ιουνίου

  • Θέατρα, αίθουσες συναυλιών, κινηματογράφοι και μουσεία μπορούν επίσης να ανοίξουν με μάξιμουμ 30 άτομα, και αποστάσεις 1,5 μέτρου. Οι κρατήσεις θα γίνονται online.
  • Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία και πρόγραμμα από την 1η Ιουνίου. Η μάσκα προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους.Διατηρούμε αποστάσεις 1.5 μέτρου σε πλατφόρμες και σε τρένα και λεωφορεία, τραμ.
  • Οι υπάλληλοι των εστιατορίων, των κινηματογράφων και των θεάτρων δεν υπολογίζονται στον μέγιστο αριθμό των 30 ατόμων που μπορούνε να βρίσκονται σε αυτούς τους χώρους από την 1ης Ιουνίου.
  • H Horeca μπορεί να ανοίξει την 1η Ιουνίου από τις 12:00, όπως ανακοινώθηκε. Ο Rutte είπε ότι οι επισκέπτες στην Horeca πρέπει να απέχουν 1,5 μέτρo ο ένας από τον άλλο, αλλά τα μέλη του ίδιου σπιτιού μπορούν να βρίσκονται πιο κοντά.
  • Τα δευτεροβάθμια σχολεία θα ανοίξουν από τις 2 Ιουνίου, λαμβάνοντας επίσης υπόψη την απόσταση 1,5 μέτρου για τα παιδιά.
  • Η ειδική εκπαίδευση ανοίγει επίσης από τις 2 Ιουνίου. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προσέχουν πολύ σε αυτή την περίπτωση.
  • Τα δημοτικά σχολεία πηγαίνουν στο σχολείο με μισές τάξεις. Στις 8 Ιουνίου, η εκπαίδευση μπορεί να συνεχιστεί με τον κανονικό τρόπο που γνωρίζαμε προ κορονοιού.
  • Party και άλλα μεγάλα events δε θα επιτρέπονται ακόμα

Προσεκτικά, μειώθηκαν οι περιορισμοί στις επισκέψεις σε ορισμένα γηροκομεία και φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Από τις 15 Ιουνίου, οι επισκέψεις πρέπει να είναι δυνατές σε όλα τα ιδρύματα με τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των ανθρώπων που ζούνε εκεί.

Η οδηγία ισχύει επίσης για τους ηλικιωμένους που είναι στο σπίτι: από τις 25 Μαΐου, οι επισκέπτες μπορούν να τους επισκεφθούν ξανά, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται η απόσταση του 1.5 μέτρου.

  • Οι ταξιδιώτες που δεν φορούν μάσκα προσώπου μετά την 1η Ιουνίου στα ΜΜΜ μπορεί να τους επιβληθούν πρόστιμα των 95 ευρώ.
  • Τα μουσεία ξανά ανοίγουν από την 1η Ιουνίου
  • Θα σταματήσει επίσης ο περιορισμός των ατόμων με τις επισκέψεις στο σπίτι με το πολύ τρία άτομα. Η επείγουσα συμβουλή παραμένει να κρατάμε ένα 1.5 μέτρο, ακόμη και στον κήπο και στο μπαλκόνι.
  • Μπορούμε να βρεθούμε έξω στην ύπαιθρο με όσα άτομα θέλουμε. Πάντα με την απαραίτητη απόσταση του 1.5 μέτρου μεταξύ μας.
  • Για να μην επιβαρύνουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, οι μαθητές πρέπει να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο μέχρι το σχολείο.

Ο Rutte είπε ότι έχει νόημα ότι ορισμένοι επαγγελματίες αναρωτιούνται γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσουν και σε κάποια άλλα επαγγέλματα έχουν ξεκινήσει να εργάζονται. Πιστεύει ότι η ερώτηση είναι κατανοητή, αλλά επισημαίνει ότι πρέπει να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Εάν όλοι ξεκινήσουμε ξανά ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Ο Rutte ζητά από τους νέους και τα παιδιά να σκεφτούν και να συζητήσουν την προσέγγιση τους για τον κορονοιό. “Ελάτε με ιδέες, μιλήστε για αυτό στην τάξη και ενημερώστε μας.”

Για τις διακοπές

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξακολουθεί να διερευνά τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές


Το υπουργικό συμβούλιο εξακολουθεί να αναζητά συμβουλές από τους ειδικούς για τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Ιταλία θέλει, για παράδειγμα, να ανοίξει τα σύνορα της στις αρχές Ιουνίου. Στις Κάτω Χώρες, είναι ακόμη δυνατό να ταξιδέψετε μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο σε άλλη χώρα.

Το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει σύντομα για αυτό το ζήτημα με βάση τις πολιτικές άλλων χωρών και τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. “Εξετάζουμε επίσης εάν πρέπει να ληφθούν μέτρα όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν από τις διακοπές τους”. Αυτό μπορεί να σημαίνει, για παράδειγμα, ότι οι Ολλανδοί μπορεί να πρέπει να επιστρέψουν στην καραντίνα στο σπίτι τους όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Τρεις ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν, είπε ο Rutte, προτού ληφθεί μια απόφαση για τις διακοπές. Πρώτον, πρέπει να καταστεί σαφές τι πρόκειται να κάνουν άλλες χώρες της ΕΕ. Πρέπει επίσης να είναι σαφές ποιοι είναι οι κίνδυνοι σε άλλες χώρες. Και τέλος, θα πρέπει να αποφασιστεί εάν πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τα άτομα που επιστρέφουν από τις διακοπές.

Επί του παρόντος, ο πορτοκαλί κώδικας ισχύει για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς ( F5 )

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks