Η τουριστική βόλτα του Άμστερνταμ ( Vol1 )

Τουρίστες στο Άμστερνταμ ;

Κάποτε ήμασταν κι εμείς!

Και αν είσαι ο ”κλασσικός” τουρίστας, τότε θα σε οδηγήσουμε εμείς σε όλα τα HotSpots της πόλης…  Διότι πλέον γνωρίζουμε τι ενδιαφέρει έναν πρωτοεμφανιζόμενο στην μαγευτική, εξωστρεφή και πάντα ανοιχτή για όλο τον κόσμο, πόλη του Άμστερνταμ.

Dam Square

To meeting point της πόλης. Μόλις 200 μέτρα από τον κεντρικό σταθμό ( Centraal Station ) βρίσκουμε την κεντρική πλατεία της πόλης όπου μαζεύεται όλος ο καλός κόσμος για να οργανώσει και να ξεκινήσει την βόλτα του. Στην πλατεία βρίσκεται ένα μνημείο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την “Νέα εκκλησία” όπου πλέον λειτουργεί ως μουσείο με διάφορα exhibitions, το Βασιλικό Ανάκτορο, το μουσείο της Madame Tussaude αλλά και πληθώρα μαγαζιών όλων των ειδών. Η Dam Square είναι η καρδιά της πόλης.

Red light District

Cannabis museum, sex shops, alternative bars, οι βιτρίνες, live sex, striptease shows, erotic museum και museum of red light district ( Museum of prostitution ) είναι μόνο μερικά μέρη που επισκέπτονται οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης και της Ολλανδίας. Tα κανάλια της Red Light District είναι γεμάτα 24/7..

Rembrandt Plein

H πλατεία του μεγάλου ζωγράφου Ρέμπραντ, ο οποίος έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του και έγινε διάσημος στο Άμστερνταμ. Στην πλατεία θα βρείτε πληθώρα εστιατορίων και καφέ, το άγαλμα του διάσημου ζωγράφου και άλλα πολλά μαγαζιά. Το βράδυ, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, επικρατεί το αδιαχώρητο μιάς και εκατοντάδες νέοι ξεφαντώνουν μέχρι τις πρωινές ώρες διότι πολλά από τα night clubs της πόλης βρίσκονται σε αυτή την πλατεία.

Flower Market

Σου αρέσουν τα λουλούδια; Στο τέλος του Singel, ενός από τα διάσημα κανάλια της πόλης, θα βρείτε το flower market. Εκεί μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη των λουλουδιών και φυσικά τουλίπες, που έχουν την τιμητική τους. Το market κλείνει στις 5.00 μ.μ.  και είναι συνήθως – αν όχι πάντα – γεμάτο από κόσμο.

Tip: Οι τουλίπες είναι ένα πολύ ιδιαίτερο φυτό, χρίζει ιδιαίτερης φροντίδας και είναι σχετικά δύσκολο να ευδοκιμήσει στο ελληνικό κλίμα.  Συμβουλευτείτε τον ανθοπώλη (ή το διαδίκτυο) για τις βέλτιστες τεχνικές με τις οποίες θα διατηρήσετε τις τουλίπες σας όσο περισσότερο γίνεται!

Διαβάστε εδώ για την απάτη με τους τουλίπες και το flower market:

Hard Rock Cafe

Μπροστά από το κανάλι και μόλις 100 μέτρα από την Museumplein βρίσκουμε την πασίγνωστη αλυσίδα εστιατορίων “Hard Rock Cafe”. Θυμίζει λίγο ελληνική αποικία μιας και πολλοί Έλληνες ανήκουν στο προσωπικό που θα σας εξυπηρετήσει! Έχει όλα τα στοιχεία ενός μεγάλου Hard Rock Cafe με μπουτίκ ρούχων, εστιατόριο, bar αλλά και τραπεζάκια μπροστά στο κανάλι για να απολαύσετε τον καφέ σας.Α! Και ουρά αναμονής!

Iamsterdam sign ( Update: Δεν υπάρχουν πια τα γράμματα )

Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά πηγαίνουν στην Museumplein για να βγούνε μια φωτογραφία ( ή και πολλές ) με την εμβληματική επιγραφή της πόλης “Iamsterdam”.  Τελευταία, γίνονται συζήτησης περί αφαίρεσης του πασίγνωστου αξιοθέατου, με υποστηρικτές του ακόμα και να συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην αφαιρεθεί!

P.C. Hoofstraat

Δίπλα από την Museumplein και την Leidseplein θα βρείτε τον δρόμο της P.C. Hoofstraat όπου είναι και ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης. Chanel, Prada, Dior, Gucci, Louis Vuitton και άλλα τεράστια brands ρούχων κοσμούν αυτόν τον ιδιαίτερο δρόμο της πόλης που ξεκινάει ουσιαστικά από την Museumplein και τελειώνει στο Vondelpark.

Η συνέχεια της τουριστικής μας βόλτας στo Άμστερνταμ στο Vol.2 _ See you soon ! 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks