Κεφάλαιο: Βέλγιο και κατοικίδια

katoikiadia

Αυτά τα άρθρα είναι πολύ σημαντικά και τέτοια σημαντικά άρθρα γράφουμε συνέχεια. Για να ενημερώνεσαι όταν τα γράφουμε κάνε μας ένα like στην facebook σελίδα μας.

Στο Βέλγιο, όπως στην Ολλανδία και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εάν θέλεις να μεταφέρεις το κατοικίδιό σου θα πρέπει να τηρήσεις μια διαδικασία συγκεκριμένη. Είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να έχει το κατοικίδιο σου το ειδικό τσιπ, όλα τα σημαντικά εμβόλια και φυσικά να γίνει η εγγραφή του κατοικίδιου σου στις Βελγικές αρχές. Η νομοθεσία και κανόνες σε ό,τι αφορά τα κατοικίδια ζώα συνεχώς αλλάζουν και θα πρέπει να είμαστε πάντα ενημερωμένοι.

Εάν ταξιδεύετε στο Βέλγιο βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά έγγραφα , όχι μόνο για το Βέλγιο αλλά και για τις χώρες που θα περάσετε αν ταξιδεύετε οδικώς.

Νομοθεσία

Για να φέρεις το κατοικίδιό σου στο Βέλγιο θα πρέπει να έχει ενσωματωμένο μικροτσίπ και επίσης όλα τα εμβόλια για τη λύσσα και όποιο άλλο απαραίτητο εμβόλιο θα σου υποδείξει ο γιατρός σου. Τα εμβόλια θα πρέπει να έχουν γίνει μεταξύ 21-30 ημερών πριν ταξιδέψει στη χώρα. Παρότι μπορεί να έχει κάνει όλα τα εμβόλια,αφού ενσωματώσει η γιατρός το μικροτσίπ στο κατοικίδιο σου θα πρέπει να ξανά γίνουν τα εμβόλια, ανεξάρτητα από το πότε έγινε ο τελευταίος εμβολιασμός.

*Τα κατοικίδια που εισέρχονται σε μια χώρα της ΕΕ για εμπορικούς σκοπούς απαιτούν πρόσθετες φόρμες και ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.

Ασφάλεια

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η ασφάλιση των κατοικίδιων ζώων. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της δαπάνης απροσδόκητων λογαριασμών κτηνιάτρου σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας, έτσι τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ασφάλισης κατοικίδιων ζώων είναι μεγάλης σημασίας και θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα παρακάτω:

  • Να βρούμε μια ασφάλεια για το κατοικίδιό μας που να ταιριάζει ακριβώς στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες μας.
  • Τα Reviews για την εκάστοτε εταιρεία ασφάλισης.
  • Να υπάρχει κάλυψη και για ασθένειες η θεραπείες που μπορεί να προέκυψαν από πριν μετοικήσει το κατοικίδιο, μαζί σου , στο Βέλγιο.

Συλλογή περιττωμάτων

Η συλλογή περιττωμάτων του σκύλου μας -εννοείται ότι- είναι απαραίτητη καθώς μπορεί να μας επιβληθούν πρόστιμα, αλλά κυρίως γιατί σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας, το περιβάλλον, την καθαριότητα. Σε πολλά πάρκα, ο δήμος έχει φροντίσει να έχουμε σακουλάκια και ειδικούς κάδους, αλλά πάντα μπορούμε να είμαστε pro-active και να έχουμε τα δικά μας!

Mέσα Μαζικής Μεταφοράς

Λεωφορεία & Τραμ

Ναι, τα κατοικίδια επιτρέπονται δωρεάν σε λεωφορεία και τραμ.
Πρέπει να κρατήσετε το σκυλί σας με το λουρί και πρέπει να παραμείνει στην αγκαλιά σας ή στο πάτωμα. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί φίμωτρο εάν είναι απαραίτητο. Άλλα μικρά ζώα, όπως μια γάτα ή ένα χάμστερ, μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας αν βρίσκονται, μόνο, σε κλουβί.

Σημείωση: Ο οδηγός μπορεί να αρνηθεί τα ζώα εάν το λεωφορείο ή το τραμ είναι γεμάτο ή αν ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες.

Τραίνο

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα στα τρένα υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν ασφαλή και είναι ευχάριστα για τους άλλους επιβάτες. Δηλαδή δεν είναι επικίνδυνα και δεν κάνουν πολλούς θορύβους με απόρροια την ενόχληση των συνεπιβατών μας.

  • Η μετακίνηση με τα αγαπημένα μας κατοικίδια γίνεται δωρεάν για τα μικρά ζωάκια και ταξιδεύουν σε Box. Το box θα πρέπει να είναι 30x50x30 maximum.
  • Είναι δωρεάν και για τους συνοδούς σκύλους
  • Για τα μεγαλύτερα ζώα υπάρχει ένα κόμιστρο των 3 ευρώ.

Το φίμωτρο δεν είναι απαραίτητο, εκτός αν μας το ζητήσει κάποιος υπάλληλος από την υπηρεσία των τρένων.

Aεροπλάνο

Διάβασε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το αεροπλάνο, πριν την άφιξη, μετά την άφιξη και τιμοκατάλογο / προϋποθέσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες που μπορούν να μετακινήσουν τα ζωάκια μας. Δες εδώ!

Κτηνίατρος

Από τις πρώτες μας ενέργειες είναι να βρούμε τον κτηνίατρο που θα επισκεπτόμαστε. Αν προκύψει επείγουσα κατάσταση, μπορούμε να καλέσουμε ασθενοφόρο.

Tα σκυλάκια στις φωτογραφίες είναι τα δικά μας …. ”-Είμαστε πανέμορφοι – Το γνωρίζουμε … Ευχαριστούμε πολύ” ! χεχε

Για να δεις και περισσότερα πρακτικά και χρήσιμα άρθρα για το Βέλγιο, δες εδώ:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks