Κορονοϊός: Το Βέλγιο δεν έχει πλέον το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στην Ευρώπη

Βέλγιο-Κρούσματα-Κορονοϊός

Το Βέλγιο δεν είναι πλέον η ευρωπαϊκή χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, χάρη στη σταδιακή βελτίωση των ποσοστών.

Η Τσεχική Δημοκρατία και το Λουξεμβούργο καταγράφουν σήμερα χειρότερα στοιχεία, σύμφωνα με την καθημερινή έκθεση του Sciensano.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, το Βέλγιο ήταν ακόμη στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών με 1.633 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ,, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σε 1.333, σύμφωνα με την έκθεση Sciensano, η οποία βασίζεται σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Η επίπτωση είναι και πάλι υψηλότερη στην Τσεχική Δημοκρατία (1.551 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες) και στο Λουξεμβούργο (1.459). Στο Λουξεμβούργο, ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων είναι μόνο σε 8.955 περιπτώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με περισσότερες από 152.000 που υπήρξαν στο Βέλγιο.

Μεγαλύτερα ποσοστά σε Σλοβενία – Λιχτενστάιν

Η Σλοβενία και το Λιχτενστάιν έχουν επίσης μεγαλύτερα ποσοστά σε 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Φινλανδία με συχνότητα 53 κρούσματα.

Ο πίνακας, ωστόσο, είναι μόνο μια ένδειξη καθώς υπάρχει δυσκολία σύγκρισης των ποικίλων στρατηγικών τεστ που γίνονται σε διάφορες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 494.168. Το σύνολο αντικατοπτρίζει όλα τα άτομα στο Βέλγιο που έχουν μολυνθεί και περιλαμβάνει επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα, καθώς και ασθενείς που έκτοτε ανάρρωσαν ή πέθαναν ως αποτέλεσμα του ιού.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks