Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 07.07.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Κατά μέσο όρο 81,7 άτομα την ημέρα είναι θετικά για το κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας την Τρίτη.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 62.058. Το σύνολο αντικατοπτρίζει όλα τα άτομα στο Βέλγιο που έχουν μολυνθεί από τον ιό και περιλαμβάνει επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και ασθενείς που έχουν έκτοτε έχουν αναρρώσει ή πέθαναν από τις συνέπειες του ιού.

Όλες οι τάσεις συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με τις αρχές.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, οι αρχές κατέγραψαν κατά μέσο όρο 10,7 νέες εισαγωγές στο νοσοκομείο την ημέρα, δηλαδή μείωση 24% σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο 14,1 νέων ασθενών την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, 169 ασθενείς εισάγονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 27 βρίσκονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Για online ελληνικά προϊόντα στο Βέλγιο

Θάνατοι στο Βέλγιο λόγω Covid-19

Κατά μέσο όρο 4,6 θάνατοι έχουμε ανά ημέρα κατά την περίοδο των 7 ημερών από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Η τάση μειώθηκε κατά 16%, σε σύγκριση με τον ημερήσιο μέσο όρο των 5,4 θανάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα 9.774.

Λόγω της μείωσης της εξάπλωσης του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, οι εκθέσεις του Sciensano θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη των τάσεων και όχι στα καθημερινά στοιχεία. “Αυτό καθιστά δυνατή τη σαφή εικόνα των τάσεων, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις στα καθημερινά στοιχεία”, πρόσθεσε το κέντρο.

«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί από τη χώρα μας», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές. «Συνεπώς, συνεχίστε να εφαρμόζετε τις συμβουλές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας», πρόσθεσαν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks