Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 16.07.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Για 1η φορά από τότε που υπάρχει η νέα ενημέρωση από τον Sciensano με ποσοστά για τα κρούσματα, τους θανάτους και τις νοσοκομειακές εισαγωγές ανά 7 ημέρες, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κοροναϊού ξεπέρασε τους 100 ανά ημέρα.

Κατά μέσο όρο 100 νέες περιπτώσεις καταγράφηκαν κάθε μέρα μεταξύ 6 και 12 Ιουλίου. Αυτό είναι μια αύξηση 12% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα από αυτήν.

Οι περισσότερες νέες περιπτώσεις είναι μεταξύ των μελών του ενεργού πληθυσμού ηλικίας 20 έως 59 ετών.

Είναι η όγδοη συνεχόμενη ημέρα που ο μέσος όρος σημείωσε άνοδο. Η αύξηση καταγράφεται στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα του Βελγίου και ειδικά σε επαρχίες με μεγάλες πόλεις: υπάρχουν 172 νέα κρούσματα στην επαρχία της Αμβέρσας, 107 στη Δυτική Φλάνδρα, 74 στο Limburg, 51 στη Φλαμανδική Μπραμπάντ, 47 στη Λιέγη, 22 στην επαρχία του Λουξεμβούργου και 19 στην Βαλλωνική Μπραμπάντ.

Οι άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19

Κατά την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 2 θάνατοι την ημέρα. Πρόκειται για πτώση 46% σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. 9.792 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο σύνολο από το COVID-19 στο Βέλγιο.

Νοσοκομεία

Κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι νοσηλεύονται ανά ημέρα λόγω Covid-19 και αυτό είναι μία μείωση στις εισαγωγές της τάξης του 7%.

Στις 15 Ιουλίου 150 ασθενείς νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία του Βελγίου και 27 άτομα βρίσκονταν στις ΜΕΘ. Παρατηρούμε και σε αυτή τη τάση μια μείωση την τελευταία εβδομάδα στις εντατικές θεραπείες του 16% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 9% μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης από σήμερα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks