Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 17.09.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

2 ημέρες με περισσότερα από 1000 κρούσματα στο Βέλγιο. Όλες οι τάσεις είναι ανεβασμένες. Αύξηση 52% στα κρούσματα κορονοιού.

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 6 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου, κατά μέσο όρο 779 άτομα ήταν θετικά για το νέο κορονοιό, αύξηση 52% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano. Την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή ξεπεράστηκε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων. Την Παρασκευή μάλιστα ήταν περισσότερα από 1100.

*Οι ειδικοί λένε ότι οι αριθμοί διπλασιάζονται τώρα κάθε 12 ημέρες – θεωρητικά, θα μπορούσαμε να έχουμε περίπου 2.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα σε δύο εβδομάδες. Η αύξηση παρατηρείται σε όλες τις επαρχίες και αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όμως, οι ιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι μπορεί να παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, καθώς και των ηλικιωμένων στην κοινωνία. 

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι  95948.

This image has an empty alt attribute; its file name is signmaker.jpg

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο είναι με μέσο όρο 33 ανά ημέρα για την τελευταία εβδομάδα. 21 ασθενείς νοσηλεύονταν καθημερινά την προηγούμενη εβδομάδα. Άρα και σε αυτή την τάση παρατηρούμε μια μεγάλη αύξηση που ακόμα όμως και σε σχέση με τα κρούσματα, είμαστε μακρυά από τα νούμερα του πρώτου κύματος.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο μέσος αριθμός θανάτων αυξήθηκε ξανά σε 3 ανά ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα. Μικρή η αύξηση σε αυτή την τάση.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9935.

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε 🙂 O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks