Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 21.09.20 (Περισσότερα από 1200 κρούσματα την ημέρα)

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάμε κάθε ημέρα τα 1000+ κρούσματα στο Βέλγιο. Όλες οι τάσεις είναι ανεβασμένες.

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 11 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου, κατά μέσο όρο 1196.1 άτομα ήταν θετικά για το νέο κορονοιό, αύξηση 62% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano.

*Οι ειδικοί λένε ότι οι αριθμοί διπλασιάζονται τώρα κάθε 12 ημέρες – θεωρητικά, θα μπορούσαμε να έχουμε περίπου 2.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα σε δύο εβδομάδες. Η αύξηση παρατηρείται σε όλες τις επαρχίες και αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όμως, οι ιολόγοι ανησυχούν ιδιαίτερα για το γεγονός ότι μπορεί να παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, καθώς και των ηλικιωμένων στην κοινωνία. 

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι  102195.

Για τα Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του του Sciensano, πραγματοποιήθηκαν 34.800 τεστ για τον κορονοιό κατά μέσο όρο την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, περίπου 4.000 περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περίπου 2,9 εκατομμύρια τεστ κορονοιού.

This image has an empty alt attribute; its file name is signmaker.jpg

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Μεταξύ 13 και 19 Σεπτεμβρίου, προστέθηκαν κατά μέσο όρο 45 νοσηλεία ανά ημέρα, σε σύγκριση με 31 ανά ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά, 428 ασθενείς βρίσκονται στο νοσοκομείο, δηλαδή 11 περισσότεροι από χθες. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 77 βρίσκονται σε εντατική θεραπεία, ένας λιγότερος από χθες.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο μέσος αριθμός θανάτων αυξήθηκε ξανά σε 2.4 ανά ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα. Μικρή η αύξηση σε αυτή την τάση.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9948.

Αριθμός διάδοσης

Ο αριθμός (Rt) είναι επί του παρόντος 1,30, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano. Αυτό σημαίνει ότι, σε όλη τη χώρα, ένα άτομο με κορονοιό μολύνει περισσότερα από ένα άτομα κατά μέσο όρο και ότι η επιδημία αυξάνεται.

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε 🙂 O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks