Κορονοϊός: Update 15/10 Βέλγιο: Αύξηση του μ.ο. θανάτων σε 20 την ημέρα

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Σε επίπεδα ρεκόρ έχουν φτάσει πλέον οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στο Βέλγιο, καθώς αυτή τη στιγμή καταγράφονται 20 την ημέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Sciensano, σήμερα Πέμπτη, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο μ.ο. ήταν 16. 

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 5 μέχρι 11 Οκτωβρίου, κατά μέσο όρο 5.421 άτομα ήταν θετικά στο νέο κορονοιό, αύξηση 101%! σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano. Χαρακτηριστικά την Παρασκευή, ανιχνεύτηκαν σχεδόν 7.500 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 181.511.

Συνολικά 37.947 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 4 έως τις 11 Οκτωβρίου, λίγο περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού της προηγούμενης εβδομάδας, όταν επιβεβαιώθηκαν 18.863 νέες περιπτώσεις.

Για τα Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 3,8 εκατομμύρια τεστ. Από αυτά, περίπου 44.000 έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με ποσοστό θετικότητας 11,9%.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Συνολικά 1.777 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου, δηλαδή 156 περισσότεροι από χθες. 

Από αυτούς οι 313 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 32 περισσότεροι από χθες. 

Συνολικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επιβεβαιώθηκαν 493,3 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους γεγονός που συνιστά αύξηση 166% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

**Το Βέλγιο έχει συνολικά 2000 κλίνες για τους ασθενείς.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο διπλασιάζονται αυτήν την περίοδο κάθε οκτώ ημέρες, είπε ο Van Guch. . “Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τη δύναμη της εκθετικής ανάπτυξης.”

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο μέσος αριθμός θανάτων αυξήθηκε σε 20 ανά ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται σταθερά.

Τον Σεπτέμβριο και μόλις ένα μήνα πριν είχαμε μέσο όρο 2 ή 3 θανάτους / ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 10278. Δηλαδή 34 περισσότεροι σε σχέση με χθες. 


Για τεστ κορονοιού στο Βέλγιο διαβάστε εδώ

Για την PLF φόρμα στο Βέλγιο εδώ

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε. O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks