Κορονοϊός: Update 21/10 Βέλγιο: Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Ο αριθμός των ατόμων που γίνονται δεκτοί σε βελγικό νοσοκομείο με τον Covid συνεχίζει να αυξάνεται συνεχώς. Κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας υπήρξαν 295 καθημερινές εισαγωγές που συνδέονταν με τον κορονοϊό. Την Τρίτη 411 ασθενείς νοσηλεύτηκαν.

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 11 Οκτωβρίου, κατά μέσο όρο 8. 975 άτομα ήταν θετικά στο νέο κορονοιό, αύξηση 68% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano, όταν ο μέσος όρος ανήλθε σε 5.345 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις την ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 240.159.

Συνολικά 63.465 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 11 έως τις 18 Οκτωβρίου, λίγο περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού της προηγούμενης εβδομάδας, όταν επιβεβαιώθηκαν 38.789 νέες περιπτώσεις.

Για τα Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 4,2 εκατομμύρια τεστ. Από αυτά, περίπου 57.000 έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με ποσοστό θετικότητας 15,8%.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Συνολικά 2.969 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου, δηλαδή 156 περισσότεροι από χθες. 

Από αυτούς οι 486 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 248 είναι διασωληνωμένοι.

**Το Βέλγιο έχει συνολικά 2000 κλίνες για τους ασθενείς.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο διπλασιάζονται αυτήν την περίοδο κάθε οκτώ ημέρες, είπε ο Van Guch. . “Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά τη δύναμη της εκθετικής ανάπτυξης.”

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 10.489. Δηλαδή τις τελευταίες επτά ημέρες το ποσοστό θνητότητας έχει φτάσει 34,4% σε σχέση 25,3 που βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα


Για τεστ κορονοιού στο Βέλγιο διαβάστε εδώ

Για την PLF φόρμα στο Βέλγιο εδώ

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε. O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks