Κορονοϊός: Update 23/10: Ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα, ανακοινώθηκαν ήδη 16.746

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Κάτι παραπάνω από ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση στο Βέλγιο σ’ ότι αφορά τον κορονοϊό, καθώς μόνο σήμερα Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 16.746 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από τον χθεσινό οπότε και καταγράφηκαν 13.227 κρούσματα. 

Παράλληλα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των ατόμων που γίνονται δεκτοί σε βελγικό νοσοκομείο με συμπτώματα covid αυξάνεται. Κατά μέσο όρο στην διάρκεια της τελευταίας εβδομάδα πάνω από 400 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο, αριθμός που διατηρήθηκε υψηλός και χθες, Πέμπτη. 

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατά μέσο όρο 10.453 άτομα ήταν θετικά στο νέο κορονοιό, αύξηση 69% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano, όταν ο μέσος όρος ανήλθε σε 8.318 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις την ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 270.132.

Συνολικά 70.160 νέα κρούσματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, λίγο περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού της προηγούμενης εβδομάδας, όταν επιβεβαιώθηκαν 38.817 νέες περιπτώσεις.

Για τα Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 4,4 εκατομμύρια τεστ. Από αυτά, τα 61.100 έγιναν την τελευταία εβδομάδα, με ποσοστό θετικότητας 31%

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Συνολικά 3.649 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορονοϊό στα νοσοκομεία του Βελγίου, δηλαδή 375 περισσότεροι από χθες. 

Από αυτούς οι 573 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 248 είναι διασωληνωμένοι.

**Το Βέλγιο έχει συνολικά 2000 κλίνες για τους ασθενείς.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 10.588.

Aπό 13 έως 19 Οκτωβρίου κατά μέσο όρο 35 άτομα την ημέρα πέθαναν από κορονοιό.

Για τεστ κορονοιού στο Βέλγιο διαβάστε εδώ

Για την PLF φόρμα στο Βέλγιο εδώ

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε. O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks