Λιέγη: Πότε σταματά τη χρήση μάσκας η πόλη του Βελγίου

lockdown-maskes

Το διάταγμα του δημάρχου της Λιέγης στο Βέλγιο, που επιβάλλει μάσκες στην περιοχή του κέντρου της πόλης, θα αρθεί επίσημα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, όποτε και ξεκινούν επίσημα οι καλοκαιρινές διακοπές. 

Που θα συνεχίσει η χρήση μάσκας

Αυτό θα συμβεί καθώς το κέντρο θα αποσυμπιεστεί από την υπερπληθώρα κόσμου, μαθητών και ενηλίκων, που βρίσκονταν καθημερινά στους δρόμους και μπορούσαν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό του νέου κορωνοϊού. Η ημερομηνία μάλιστα επιλέχθηκε να συμπέσει με τη μέρα ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς, ακριβώς λόγω της επιβράδυνσης της κυκλοφορίας στο κέντρο της Λιέγης.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το υπουργικό διάταγμα η χρήση της μάσκας θα παραμείνει σε κλειστούς χώρους, στα καταστήματα, στις δημόσιες συγκοινωνίες (και στις στάσεις) αλλά και στις διοικήσεις. Παράλληλα, χρήση μάσκας θα γίνεται και στους πολιτιστικούς χώρους που ανοίγουν τις πύλες τους και πάλι από το Σάββατο 26 Ιουνίου. Εκτός από τη χρήση μάσκας όμως, στους συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχει επίσης περιορισμός ατόμων και οι ιδιοκτήτες/διαχειριστές οφείλουν να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks