Μια Ελληνίδα μάνα με παιδί στο εξωτερικό… ( Blog )

Την Παρασκευή έπειτα από ένα ακόμα μήνυμα Ελληνίδας μάνας στο Inbox μας και έπειτα από ακόμα μια αγχωμένη μαμά για το παιδί της στις Κάτω Χώρες, γράψαμε αυθόρμητα το παρακάτω κείμενο στο Facebook. Ουσιαστικά αυτό το κείμενο ήθελε να καθησυχάσει τις μαμάδες και να τις προτρέψει να συνεχίσουν να αγαπάνε πολύ τα παιδιά τους, αλλά παράλληλα να τα αφήνουν να πάρουν και κάποιες πρωτοβουλίες και ας γίνουν κάποια λάθη! Παροτρύναμε μάλιστα αν υπάρχουν κάποιες Ελληνίδες μανάδες bloggers να μας γράψουν μερικά κείμενα για τη μαμά ενός Έλληνα του εξωτερικού και γενικά Blogs για οικογένειες και παιδιά. Όντως βρέθηκαν δύο μαμάδες bloggers από Ολλανδία και Βέλγιο,  όπου το επόμενο διάστημα θα μας γράψουν μια σειρά από άρθρα που και θα σας τα παρουσιάσουμε από το #SuperGreeks!

Πριν όμως ακόμα και από τις  Bloggers και την εκδήλωση ενδιαφέροντος δημιουργίας ενός άρθρου, μας έστειλε μια άλλη μάνα. Η κλασσικά μάνα ενός 30-40άρη ας πούμε! Μας έστειλε λοιπόν μέσα σε 10 λεπτά και αυθόρμητα ένα μήνυμα – άρθρο για το πως βλέπει αυτή τα πράματα. Τα γράφει με τον δικό της τρόπο και τον οποίο σεβόμαστε πολύ και γι’ αυτό δεν αλλάξαμε ούτε μία λέξη. Συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτά που γράφει , την σεβόμαστε απεριόριστα και νομίζουμε ότι είναι ένα ενδεικτικό κείμενο που δεν αντιπροσωπεύει όλες τις Ελληνίδες μάνες, αλλά σίγουρα αντιπροσωπεύει το σκεπτικό από ένα μεγάλο ποσοστό μανάδων, από μιαν άλλη εποχή. Η ίδια μητέρα, η κα Ελένη μας έστειλε μέχρι και μία συνταγή και την οποία θα αναρτήσουμε στη νέα μας ιστοσελίδα από την επόμενη εβδομάδα. Γενικά επειδή μας στέλνει συχνά μηνύματα η κα Ελένη και πλέον επικοινωνούμε σαν διαδικτυακοί φίλοι , να πούμε ότι γενικά είναι αξιολάτρευτη!

Παρακάτω θα δείτε αρχικά το αυθόρμητο μήνυμα μας στο facebook και ακόμα πιο κάτω το κείμενο της Κας Ελένης. Επαναλαμβάνουμε η κα Ελένη το έγραψε αυθόρμητα και μας  το έστειλε μόλις σε 10-15 λεπτά από την ανάρτηση μας στο facebook! Δεν είναι ακριβώς άρθρο…

Το Post της ομάδας του #SuperGreeks

Xχρειαζόμαστε έναν guest blogger για να μας γράψει ένα ωραίο άρθρο για τις Ελληνίδες μανούλες, των Ελλήνων και Ελληνίδων του Εξωτερικού.

Το ποστ αυτό το κάνουμε με αφορμή τα πάμπολλα μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά από τις μανάδες. Άλλοτε ανήσυχες , άλλοτε χαρούμενες, πάντα κοντά στο παιδί τους ακόμα και αν τους χωρίζουν κάμποσες χιλιάδες χιλιόμετρα, Ελληνίδες μάνες!

Μας στέλνουν είτε ευχαριστήρια , είτε προβληματισμένες αναζητώντας κάποια πληροφορία για το παιδί τους. Συνήθως για ένα απλά ευχαριστώ ή για την εύρεση κατοικίας, για το πανεπιστήμιο και άλλα πράματα.

Θέλουμε για τις μανούλες του #SuperGreeks να τις παρακαλέσουμε να μην ανησυχούνε τόσο. Γιατί πραγματικά δε χρειάζεται και ενδεχομένως έτσι να επιβαρύνονται και τα παιδιά με μια τέτοια ψυχολογία.

Τα παιδιά τους είναι καλά, η Ολλανδία και το Βέλγιο είναι ασφαλείς χώρες, κανείς δε χάνεται και όλοι μα όλοι μας , παιδιά και μη, κάνουμε λάθη ξανά και ξανά. Ας αφήσουμε αυτά τα παιδιά να κάνουν και αυτά τα λάθη τους ( μόνα τους ), να ψαχτούν , να δυσκολευτούν , να φάνε “σφαλιάρες” και να είστε βέβαιες ότι θα βρούνε και τα παιδιά σας το δρόμο τους ,όπως τόσα και τόσα παιδιά το κάνανε μέχρι σήμερα.

Παρόλα ταύτα μη σταματήσετε ποτέ να είστε οι Ελληνίδες μάνες … Χωρίς πίεση προς τα παιδιά (2019) αλλά με τοοοοοοση πολύ αγάπη!

Σας ευχαριστούμε που είστε Ελληνίδες μάνες… Και εμείς σας αγαπάμε βαθύτατα 😘 Και αν κάτι δε χάθηκε σίγουρα από την Ελληνική κοινωνία, είναι η Ελληνίδα μάνα 🙂🙃😉

* Αν δε βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει με το άρθρο, θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι γιατί είναι απαραίτητο, μάλλον. Όποιος θέλει να γράψει το άρθρο μπορεί να μας στείλει μήνυμα στο [email protected]

Το άρθρο / κείμενο της κας Ελένης:

Oι Ελληνίδες μάνες αντιλαμβάνονται τα πράματα διαφορετικά και διαφέρουν ανάλογα και με την ηλικία του παιδιού αλλά και την ιδιότητα του παιδιού που βγαίνει στο εξωτερικό.

Μπορεί να είναι μάνες που έχουν παιδιά που πάνε στο πανεπιστήμιο, μάνες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά που πάνε για μεταπτυχιακό, μάνες που έχουν πολύ μεγαλύτερα παιδιά που πήγαν για δουλειά ή και μάνες οι οποίες έχουν παιδιά τα οποία ήδη έχουν παντρευτεί, έχουν κάνει οικογένεια ή σηκώθηκαν και έφυγαν με την οικογένειά τους έξω.

Λέγοντας έξω εννοούμε Βόρειες χώρες, δηλαδή Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία και χώρες ακόμα βορειότερα. Λοιπόν, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους έχουνε και την κλίμακα των ανησυχιών τους , π.χ αυτές που έχουν φοιτητές ανησυχούν αν αυτά μαγειρεύουν καλά, αν υπάρχει καλή διατροφή, μη χτυπήσουν, μη κρυώσουν ,μη δεν βρουν παρέα ,μην είναι μόνοι και διάφορα άλλα πράγματα.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μου, καταρχάς δεν άφηνα να πέσει τίποτα κάτω, δηλαδή ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι το παιδί δεν θα δείξει πρωτοβουλία και δεν θα αναλάβει μερικά πράγματα μόνος του . Το ξέρω είναι ελάττωμα αλλά και εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, θέλω να ξέρω τα πάντα και να προφυλάξω το παιδί μου, να το διορθώσω ή να κάνω οτιδήποτε προκειμένου να μην έχει πρόβλημα, ξέροντας βέβαια ότι κατοικεί σε ένα μέρος το οποίο είναι μεν ασφαλές, καθαρό, περιποιημένο και οργανωμένο, αλλά του λείπει η οικογένεια του ,μπορεί να του λείπει η ζωή του εδώ και διάφορα άλλα.

Το λάθος που κάνουμε είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι θα προσαρμοστούν εύκολα, όμως ,όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο εύκολα προσαρμόζεσαι . Στην Ελλάδα μπορεί το παιδί να είχε διαφορετικό τρόπο διασκέδασης και μετά εκεί στα ξένα να συνάντησε ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά τελικά σε όλα τα πράγματα υπάρχει μία συνήθεια και τελικά όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Η μάνα μας ,η μάνα, αυτή η μάνα που ανησυχεί για το οτιδήποτε μπορεί από έναν απλό ο πυρετό, νοσοκομείο, έναν πονόλαιμο ,ένα πιασμένο χέρι ,πόδι, μία εξεταστική που δεν πήγε καλά ,οι γιατροί ,πώς δουλεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, πώς δουλεύουν οι τράπεζες ,πώς δουλεύουν όλα αυτά, είναι μία κλασσική συνηθισμένη Ελληνίδα μάνα. Και τώρα συγνώμη έχω να ετοιμάσω πίτες κ τσουρέκια για τον κανακάρη,μερικές συνταγές και οδηγίες για σωστό σιδέρωμα!

Αυθόρμητα κ εύκολα μου ήρθε αυτό το κειμενάκι.

Με εκτίμηση

Μια Κλασσική Ελληνίδα μάνα ! 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks