Ολλανδία: Ένα ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα για το Ρότερνταμ

Ολλανδία-Ρότερνταμ-Καθαριότητα-Ηλεκτροκίνηση

Σε μια προσπάθεια εξοικίωσης με την ηλεκτροκίνηση, ο δήμος του Ρότερνταμ στην Ολλανδία προσθέτει ένα ακόμη ηλεκτρικό όχημα στο στόλο του. Αυτή τη φόρα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό καθαριστικό όχημα τύπου e-Swingo. 

Το e-Swingo είναι μια μικρότερη έκδοση από τα παροδοσιακά οχήματα καθαρισμού, ειδικό για περιπτώσεις ποδηλατοδρόμων και καταστημάτων. Με το όχημα αυτό, η πόλη μειώνει και τις εκπομπές ρύπων καθώς όπως αναφέραμε ήδη, είναι ηλεκτροκίνητο. 

Με Ελεγκτή δεδομένων

Το καινοτόμο στην περίπτωση του e-Swingo είναι πως διαθέτει στον εξοπλισμό του, έναν ελεγκτή δεδομένων. Το μηχάνημα αυτό διαθέτει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το σκούπισμα κατά τη χρήση ενώ παράλληλα παρακολουθεί τη διαδρομή. Με αυτά τα δεδομένα, ο δήμος μπορεί να σχεδιάσει τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων καθαρισμού όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και να οργανώσει όσο το δυνατόν καλύτερα την υποδομή φόρτισης.

σεμινάριο-ψυχολογία

Δημοτικά οχήματα

Ο δήμος θέλει να έχει το στόλο του πλήρως απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων έως το 2030 το αργότερο. Το Ρότερνταμ διαθέτει ήδη σήμερα 527 ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα, 213 ηλεκτρικά οχήματα και 204 υβριδικά επιβατικά αυτοκίνητα, 37 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης, 2 υβριδικά και 2 μεγάλα πλήρως ηλεκτρονικά οχήματα καθαριότητας και 3 μικρότερα. Και τώρα επίσης ένα ηλεκτρικό καθαριστικό από τη μάρκα Swingo.

«Ως δήμος, θέλουμε να δώσουμε ένα καλό παράδειγμα», εξηγεί ο δήμαρχος Arno Bonte. Γι ‘αυτό ξεκινήσαμε να αντικαθιστούμε όλα τα οχήματά μας με ηλεκτρικές παραλλαγές. Τα ηλεκτρικά οχήματα καθαριότητας δεν είναι μόνο καθαρότερα, αλλά και πολύ πιο ήσυχα. Οποτέ αποτελεί ένα πλεονέκτημα από πολλές απόψεις ».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks