Ολλανδία: Αναλυτικά τα νέα μέτρα και ότι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

prwthipourgos-ollandias

Το supergreeks.eu κάλυψε ακόμα μια συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της Ολλανδίας με LIVE Blogging στην ελληνική γλώσσα. Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να στηρίζετε την προσπάθεια μας με 🧡 & 👍 σε όλα μας τα post. Είναι πραγματικά σημαντικό, ακόμα και αυτό το like, για να μπορούμε να κάνουμε ακόμα ευκολότερη τη μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά…

Ελληνικές επιχειρήσεις στην Ολλανδία

Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Ρούτε είπε: Παρόλο που οι αριθμοί των τάσεων του κορονοιού μειώνονται αργά αλλά σταθερά, ένα τρίτο κύμα κορονοιού φαίνεται να είναι μπροστά μας.

Εάν δεν υπήρχε η νέα βρετανική μετάλλαξη θα ήταν δυνατή η χαλάρωση των μέτρων, είπε ο Rutte. Αλλά τώρα τα 2/3 όλων των νέων κρουσμάτων του κορονοιού προέρχονται από τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία είναι 1.5 πιο μεταδοτική από τον κορονοιό που γνωρίζαμε μέχρι προσφάτως.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αναπόφευκτο να παραταθεί το lockdown έως τις 2 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Λήγει στις 10 Φεβρουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά θα μπορούσε να παραταθεί. Το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από την OMT (ομάδα διαχείρισης κρίσεων) νέες συμβουλές για να διευκρινίσει εάν η απαγόρευση της κυκλοφορίας συμβάλλει πραγματικά στον περιορισμό της διάδοσης του κορονοιού. Η απόφαση θα ληφθεί μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Κάνουμε invite στο Facebook page των SuperGreeks τους φίλους μας από το εξωτερικό.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Δημοτικά σχολεία

Ξανά ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα όπως αναμένονταν. Εάν ένας μαθητής ή δάσκαλος βρεθεί θετικός στον κορονοιό θα πρέπει όλη η τάξη να μπει σε καραντίνα για τουλάχιστον 5 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου του δασκάλου. Εάν δεν προκύψουν νέοι μαθητές ή δάσκαλοι θετικοί στον κορονοιό, όλοι θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση κλειστή έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου. 

Για τα καταστήματα

Τα μη-απαραίτητα καταστήματα θα μπορούν να ξανά ανοίξουν την επόμενη Τετάρτη (10/2/21) μόνο για παραλαβή προϊόντων από παραγγελίες που προέρχονται τηλεφωνικώς ή online.

Μπορεί κάποιος να παραλάβει τα προιόντα του από το εκάστοτε κατάστημα 4 ώρες μετά την παραγγελία.

ΟΜΤ

Η κυβέρνηση ζητάει τις συμβουλές της ομάδος διαχείρισης κρίσεων για ένα συνολικό πακέτο μέτρων για τη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συναυλιών, καζίνο, μουσικές σχολές, μνημεία και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες παραμένουν κλειστές. Αυτό ισχύει επίσης για ζωολογικούς κήπους και πάρκα ψυχαγωγίας και για γυμναστήρια, πισίνες και σάουνες. Η HORECA παραμένει ανοιχτή μόνο για online παραγγελίες.

Στο σπίτι

Μπορούμε να δεχτούμε μέχρι έναν επισκέπτη στο σπίτι μας άνω των 13 ετών.

Εργασία

Το υπουργικό συμβούλιο καλεί τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, εκτός εάν η εργασία δεν μπορεί πραγματικά να γίνει στο σπίτι και να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τις δημόσιες συγκοινωνίες μόνο για απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις.

Ταξίδια

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό, η συμβουλή της κυβέρνησης είναι να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια. Για να δείτε τι ισχύει με ταξίδια από / προς Ολλανδία αυτή τη στιγμή, διαβάστε εδώ!

Σημείωση

Μετά από κάθε συνέντευξη τύπου στο SupporT του SuperGreeks στέλνετε πολλές ερωτήσεις και να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό. Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε όμως να μη μας στέλνετε ηχογραφημένα μηνύματα γιατί δεν προλαβαίνουμε να τα ακούσουμε και επίσης αρκετά από τα μηνύματα σας αν δεν προλάβουμε να τα απαντήσουμε σήμερα, θα τα απαντήσουμε από αύριο το πρωί. Ευχαριστούμε για την κατανόηση SuperGreeks <3

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks