Ολλανδία: Επιδόματα για εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Ολλανδία-Επιδόματα-Κορονοϊός

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία έχει πλέον δημιουργήσει διάφορα σχέδια για την υποστήριξη επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Με τα προγράμματα μπορείτε, για παράδειγμα, να λάβετε υποστήριξη εισοδήματος ή αποζημίωση για το μισθολογικό σας κόστος. Άλλα προγράμματα διευκολύνουν τη λήψη πίστωσης.

Το πρώτο πακέτο έληξε στα τέλη Μαΐου, το δεύτερο πακέτο έληξε στο τέλος Σεπτεμβρίου. Το τρίτο πακέτο διάσωσης θα ισχύει έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

NOW: συνεισφορά στο μισθολογικό κόστος

Με το προσωρινό επείγον μέτρο για τη γεφύρωση της απασχόλησης (ΤΩΡΑ), η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη απασχόληση κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Οι εργοδότες που έχουν διαρθρωτική απώλεια κύκλου εργασιών και πληρούν τους όρους μπορούν να λάβουν το επίδομα για το μισθολογικό κόστος με το NOW. Ο στόχος είναι να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην εργασία. Οι κατ ‘αποκοπή εργαζόμενοι, οι προσωρινοί εργαζόμενοι και οι μισθωτοί υπάγονται επίσης στο ΤΩΡΑ.

Το NOW 2.0 δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε με το όνομα NOW 3 από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2021. Ορισμένες προϋποθέσεις έχουν προσαρμοστεί.

Οι επιδοτήσεις για την πρώτη περίοδο του NOW 3 μπορούν να εφαρμοστούν αναδρομικά από τις 16 Νοεμβρίου στο UWV. Το σύστημα είναι επομένως κλειστό.

Σε ποιον απευθύνεται το πρόγραμμα 

Το NOW 3 απευθύνεται σε επιχειρηματίες με προσωπικό που αναμένεται να έχουν τουλάχιστον 20% λιγότερο κύκλο εργασιών (τζίρο) για μια περίοδο 3 μηνών. Από τον Ιανουάριο, το όριο αυτό θα αυξηθεί από 20% απώλεια κύκλου εργασιών σε 30%. Θέλετε να μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις και μπορείτε να υποβάλετε αξίωση; Διαβάστε το εκτενές άρθρο για το NOW.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Το UWV θα εφαρμοστεί μέσω του NOW 3 από τις 16 Νοεμβρίου. Δεν θα χρειαστείτε το eHerkenning για την εφαρμογή.

Tozo: υποστήριξη εισοδήματος και δάνεια

Το Σχέδιο Προσωρινής Γέφυρας για Αυτοαπασχολούμενους Επιχειρηματίες (Tozo) δημιουργήθηκε για να παρέχει στους αυτοαπασχολούμενους εισοδηματική στήριξη ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορούν να προσφέρουν. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε με την ονομασία Tozo 3 από την 1η Οκτωβρίου έως την 1η Απριλίου 2021. Έχουν προσαρμοστεί ορισμένες προϋποθέσεις για το Tozo 3. Το Tozo 4 εφαρμόζεται από την 1η Απριλίου έως την 1η Ιουλίου 2021. Το Tozo 4 εφαρμόζει ένα τεστ ισχύος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Tozo 4 θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2021.

Πώς λειτουργεί αυτή η ρύθμιση;

Το επίδομα διαμονής (κατ ‘ανώτατο όριο 1.500 ευρώ καθαρά ανά μήνα) συμπληρώνει το εισόδημα έως το ελάχιστο κοινωνικό. Μια σημαντική προϋπόθεση εδώ είναι ότι το συνολικό εισόδημά έχει μειωθεί κάτω από το επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας ως αποτέλεσμα της κρίσης του κορωνοϊού. Είστε επίσης επιλέξιμοι για αυτό το πρόγραμμα εάν λαμβάνετε επίσης μισθό από την απασχόληση και το συνολικό εισόδημά σας πέφτει κάτω από το επίπεδο της κοινωνικής πρόνοιας. Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις. Μπορείτε να βασιστείτε σε δάνειο για κεφάλαιο κίνησης και  για την επίλυση προβλημάτων ρευστότητας.

Για ποιον είναι αυτό το πρόγραμμα;

Αυτό το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε αυτοαπασχολούμενους, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων, που βρίσκονται υπό πίεση λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Οι εργαζόμενοι της AOW με τη δική τους εταιρεία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δάνειο για κεφάλαιο κίνησης.

Εάν δεν ζείτε στην Ολλανδία αλλά σε άλλη χώρα της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν ή την Ελβετία και έχετε την επιχείρησή σας στην Ολλανδία (και πληρώνετε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης), μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο κεφαλαίου κίνησης. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτό στο δήμο Μάαστριχτ.

Εάν η εταιρεία σας δεν είναι εγκατεστημένη στην Ολλανδία αλλά σε άλλη χώρα της ΕΕ, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν ή την Ελβετία και ζείτε στην Ολλανδία, μπορείτε να ζητήσετε υποστήριξη εισοδήματος.

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο δήμο σας. Μια ψηφιακή φόρμα είναι διαθέσιμη για αυτό. Αναζητήστε το στον ιστότοπο του δήμου σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους όρους: Tozo: υποστήριξη εισοδήματος και δάνεια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks