Ολλανδία: Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων προτείνει παράταση των σχολικών διακοπών για μια εβδομάδα ενόψει Χριστουγέννων

Ολλανδία-Σχολεία-Χριστούγεννα

Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων στην Ολλανδία συμβούλεψε την κυβέρνηση να εξετάσει εάν οι σχολικές διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορούν να παραταθούν κατά μία εβδομάδα. Καθώς οι μολύνσεις Covid-19 εξακολουθούν να είναι υψηλές, δεν συνιστάται περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, ανέφεραν πηγές της NOS και του RTL Nieuws.

Σύμφωνα με την OMT, είναι πιθανό οι χειμερινές διακοπές να συμβάλλουν στη μείωση των λοιμώξεων από κορονοϊό. Το κλείσιμο των σχολείων έχει ήδη αναφερθεί ως μέτρο για περαιτέρω μείωση του τρέχοντος αριθμού μολύνσεων, αλλά η κυβέρνηση το θεωρεί αυτό έσχατη λύση. Μια επιπλέον εβδομάδα διακοπών για όλα τα παιδιά του σχολείου θα μπορούσε τώρα να αποτελεί μια προσωρινή λύση.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Ως εκ τούτου, η OMT συμβούλεψε να μην υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού προς το παρόν.

Το τρέχον σχέδιο θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Mark Rutte και τον υπουργό Υγείας Hugo de Jonge σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν στις 8 Δεκεμβρίου. Το OMT θα δώσει στην κυβέρνηση συμβουλές για το πώς θα προχωρήσει πριν από αυτή, ανέφεραν πηγές του RTL.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks