Ολλανδία: Η OMT ήθελε να κλείσει τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια

Ολλανδία-Πανεπιστήμια-Γυμνάσια-Κορονοϊός

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της OMT (Outbreak Managment Team) που έχει συσταθεί για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ολλανδία συμβούλεψε την κυβέρνηση να κλείσει τα γυμνάσια, την τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια.

Οι εμπειρογνώμονες της ομάδας ανησυχούν για τον αριθμό των κρουσμάτων μεταξύ των νέων και, ως εκ τούτου, συνέστησαν τη μεταφορά τους στην τηλεκπαίδευση, όπως δήλωσε το μέλος της OMT Marc Bonten.

“Κάναμε αυτή την εκτίμηση”, δήλωσε ο Bonten διότι “αν θέλετε πραγματικά να κάνετε ένα γρήγορο βήμα, τότε αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, γιατί πραγματικά συμβάλλει στην εξάπλωση του κορονοϊού

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην κλείσει την εκπαίδευση, ακόμη και εν μέρει, ως ένα από τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη. Αυτό είχε να κάνει και με τους παιδίατρους που εγείρουν ανησυχίες για την ψυχική υγεία των παιδιών, δήλωσε ο δημοσιογράφος Lars Geerts.

Σε ενημέρωση προς το κοινοβούλιο την Τετάρτη, ο διευθυντής της RIVM Jaap van Dissel δήλωσε ότι με το τρέχον μερικό lockdown και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ που σχετίζονται με το Covid-19 θα μειωθούν σταδιακά σε 10 την ημέρα έως τις 20 Δεκεμβρίου. Εάν τα σχολεία έκλειναν, αυτό θα συνέβαινε έως τις 7 Δεκεμβρίου, είπε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks