Ολλανδία: Οδηγίες για όσους επισκέπτονται το δημαρχείο του Ρότερνταμ

Ολλανδία-Ρότερνταμ-Δημαρχείο

Σε εθνικό επίπεδο, η επείγουσα οδηγία που εξέδωσε η κυβέρνηση στην Ολλανδία για χρήση μάσκας σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως καταστήματα και μουσεία, ισχύει από χθες πρώτη ημέρα του μήνα. Η οδηγία αυτή, ισχύει επίσης και για τους δημόσιους χώρους του δήμου Ρότερνταμ. 

Όσοι κάτοικοι της πόλης προσέρχονται στο δημαρχείο του Ρότερνταμ χωρίς μάσκα θα μπορούν να την προμηθεύονται από την είσοδο δωρεάν. Οι επισκέπτες καλούνται να φορούν μάσκα προσώπου όταν περπατούν στους χώρους και όταν κάθονται στην αίθουσα αναμονής. Ακόμη και με τη μάσκα όμως, η οδηγία για 1,5 μέτρο απόστασης θα πρέπει να τηρείται. 

Εξαιρέσεις…

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, οι επισκέπτες μπορούν να αφαιρέσουν για λίγο την μάσκα ώστε να αναγνωριστούν. Εάν υπάρχει πλέξι γκλας που θα χωρίζει τον υπάλληλο, τότε η μάσκα μπορεί να αφαιρεθεί, όμως μετά το τέλος του ραντεβού, ο επισκέπτης θα πρέπει να την ξαναφορέσει. Η χρήση της μάσκας, δεν ισχύει για παιδιά έως 12 ετών

Ελάτε μόνοι σας στα ραντεβού

Ο δήμος του Ρότερνταμ ζητά από τους επισκέπτες που έχουν κλείσει ραντεβού στο δημαρχείο να προσέρχονται μόνοι τους. Εξαίρεση υπάρχει για διερμηνείς και επόπτες

Ειδικά μέτρα για κατοίκους του Ρότερνταμ με ευάλωτη υγεία  

Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά  από το νέο κορονοϊό σε σχέση με κάποιους άλλους που είναι ασυμπτωματικοί.

Οι κάτοικοι του Ρότερνταμ που υπάγονται σε αυτή την ομάδα υψηλού κινδύνου, μπορούν να καλέσουν τον αριθμό 14010 ώστε να κλείσουν ραντεβού και από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές: 

  • Οι υπάλληλοι του δήμου μπορούν να έρθουν στο σπίτι για ραντεβού. 
  • Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι επίσης ανοιχτές τις εργάσιμες ημέρες από τις 4.00 μετά το μεσημέρι έως τις  5.00 το απόγευμα για ραντεβού με τις ευάλωτες ομάδες. Αυτή την ώρα οι δημόσιοι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται για να δεχτούν τους επισκέπτες. 
  • Οι κάτοικοι του Ρότερνταμ με ευάλωτη υγεία για τους οποίους η επιπλέον ώρα που δίνεται για την εξυπηρέτησή τους δεν είναι βολική μπορούν να κλείσουν ραντεβού για κάποια άλλη στιγμή. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να περιμένουν στην αίθουσα αναμονής.  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks