Ολλανδία: Οι τράπεζες τροφίμων ετοιμάζονται να ενισχύσουν οικογένειες

Ολλανδία-Τρόφιμα-Τράπεζες

Μπορεί τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα τροφίμων, Food Bank Netherlands στην Ολλανδία να βλέπει μια πτώση στις δωρέες τροφίμων εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ τα άτομα που χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια αυξάνονται, ωστόσο θεωρεί ότι σύντομα τα πράγματα θα αλλάξουν.

Αυτή τη στιγμή όλο και περισσότερες τράπεζες τροφίμων σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν ελλείψεις, αλλά συνήθως αφορούν αλλοιώσιμα προϊόντα όπως το τυρί και το κρέας, δήλωσε η Pien de Ruig της Food Bank Netherlands. 

“Όλο και λιγότερα τρόφιμα έρχονται τελευταία σε εμάς”, δήλωσε η de Ruig. «Βλέπουμε ότι τα σούπερ μάρκετ προμηθεύονται περισσότερα τρόφιμα, κάτι που φυσικά είναι καλό, αλλά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, το φαγητό δεν έρχεται πλέον σε εμάς». Οι δωρεές από τοπικούς προμηθευτές και εστιατόρια εξαφανίζονται επίσης.

“Όλοι προσπαθούν να κρατήθούν σε αυτές τις περιόδους κρίσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικές τράπεζες τροφίμων με πραγματικά κενά ράφια, γεγονός που αποτελεί σήμα πως πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη”, πρόσθεσε.

Ακριβώς 38 χιλιάδες νοικοκυριά έλαβαν βοήθεια από τις τράπεζες τροφίμων

Να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των ατόμων που βασίζονται στις τράπεζες τροφίμων για τα γεύματά τους αυξάνεται εδώ και αρκετό καιρό. Την τελευταία ημερομηνία μέτρησης στις 30 Ιουνίου, συνολικά 38 χιλιάδες νοικοκυριά έλαβαν βοήθεια από τράπεζες τροφίμων ανά εβδομάδα – 8,5% περισσότερα από ένα χρόνο νωρίτερα.

Η οργάνωση ωστόσο, ετοιμάζεται να βοηθήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους την επόμενη περίοδο, καθώς η κρίση του κορονοϊού αφήνει απροστάτευτες περισσότερες οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια. “Εάν από τη μια πλευρά λαμβάνουμε λιγότερα τρόφιμα και από την άλλη έχουμε περισσότερους πελάτες είναι μια δύσκολη κατάσταση, αλλά θα ανταπεξέλθουμε”, δηλώνει η de Ruig.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks