Ολλανδία: Πάνω από 17.000 πρόστιμα για παραβίαση κανόνων Covid-19

Ολλανδία-Covid-19-Πρόστιμα

Περισσότερα από 17.000 πρόστιμα έχουν κοπεί από την εισαγγελική αρχή για παραβίαση των κανόνων που αφορούν τον Covid-19 στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδείχηκε ότι 337 υποθέσεις που σχετίζονται με τον κορονοϊό έχουν μεταφερθεί στις δικαστικές καλένδες και αφορούν σκόπιμο βήχα ή φτύσιμο σε κρατικούς αξιωματούχους. 

Συγκεκριμένα, στο 1/3 των παραπάνω υποθέσεων, στόχος ήταν αστυνομικός. Επίσης η λίστα περιλαμβάνει τρεις υποθέσεις βίας κατά του υγειονομικού προσωπικού καθώς και 24 περιπτώσεις κλοπής στα οποία ο δράστης με την απειλή του σκόπιμου βήχα ή του φτυσίματος επιχείρησε να σταματήσει τη σύλληψή του. 

Επιπλέον υπήρξαν 1.641 περιπτώσεις ατόμων στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν μάσκες προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μάσκες που είναι υποχρεωτικές από την 1η Ιουνίου. 

Στο 40% οι ενστάσεις των πολιτών για τα πρόστιμα

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εισαγγελικές αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν και ένα φάσμα ενστάσεων που έχουν γίνει για 6.872 πρόστιμα επί συνόλου 17.200 που κόπηκαν βάσει των κανονισμών που τέθηκαν σε ισχύ από τα μέσα Μαρτίου. Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% των προστίμων περίπου. 

Τέλος, έχουν καταγραφεί 23.300 παραβάσεις περιφερειακών μέτρων έκτακτης ανάγκης που καταγράφηκαν από δημοτικούς αστυνομικούς. 

delicatessen-ολλανδία-λέιντεν

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks