Ολλανδία: Σχεδόν 100 καταγγελίες ρατσισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε 1,5 σεζόν

Ολλανδία-ποδόσφαιρο-Ρατσισμός

Μεταξύ Απριλίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, η ολλανδική ένωση ποδοσφαίρου KNVB έλαβε 93 καταγγελίες διακρίσεων και ρατσισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησε η NRC από την ένωση.

Είναι αδύνατο να πούμε αν τα περιστατικά ρατσισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αυξήθηκαν ή μειώθηκαν, επειδή είναι η πρώτη φορά που το KNVB παρακολουθεί αυτά τα στοιχεία. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η ποδοσφαιρική σεζόν 2019-2020 μειώθηκε λόγω της κρίσης του κοροναϊού.

Το KNVB άρχισε να παρακολουθεί την έκθεση σχετικά με τον ρατσισμό και τις διακρίσεις τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μετά από ενδείξεις ότι τέτοια περιστατικά ήταν μερικές φορές  κανόνας στους αγώνες μεταξύ συλλόγων. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η ποδοσφαιρική ένωση και η κυβέρνηση έφτιαξαν ένα σχέδιο επίθεσης κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, όταν ο παίκτης της Excelsior, Ahmad Mendes Moreira φώναξε ρατσιστικά συνθήματα με τους οπαδούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ενάντια στην FC Den Bosch. Ο Mendes Moreira έφυγε τελικά από την ομάδα του με δάκρυα στα μάτια.

14 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Η κυβέρνηση και η KNVB διέθεσαν 14 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα αντιρατσιστικά σχέδια έχουν ήδη τεθεί σε δράση, όπως ο διορισμός εξειδικευμένων εισαγγελέων, η ενίσχυση των κανονισμών και η ανάπτυξη τεχνολογίας εικόνας και ήχου για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Πέρυσι, η αστυνομία κατέγραψε σχεδόν 5.500 περιστατικά διακρίσεων σε ολόκληρη την Ολλανδία. Περίπου οι μισές από τις περιπτώσεις αφορούσαν ρατσισμό. Μια μελέτη από το γραφείο κοινωνικού και πολιτιστικού σχεδιασμού SCP νωρίτερα αυτό το έτος έδειξε ότι το 27% των Ολλανδών κατοίκων κάνουν διακρίσεις ή υπέπεσαν σε ρατσισμό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Ferdinand Grapperhaus ανακοίνωσε ότι από το επόμενο έτος η αστυνομία θα καταρτίσει ένα σχέδιο με τη χρήση εξειδικευμένων ντετέκτιβ για έρευνες διάκρισης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks