Ολλανδία: Τα μεγάλα e-shops αύξησαν τις τιμές τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού

Ολλανδία-eshops-Διαδίκτυο

Τα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα (e-shops) αύξησαν σημαντικά τις τιμές τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με μια σύγκριση τιμών από την Omnia Retail στην Ολλανδία.

Ενώ οι μικρότεροι λιανοπωλητές μείωσαν τις τιμές τους, διαδικτυακοί γίγαντες όπως οι Bol.com, Coolblue και Mediamarkt αύξησαν τις τιμές τους, έτσι ώστε να είναι κατά μέσο όρο 4% ακριβότεροι από άλλους παρόχους.

Η Omnia Retail συνέκρινε τις τιμές των Bol.com, Coolblue, Mediamarkt, Amazon και Wehkamp με τις τιμές των μικρότερων διαδικτυακών λιανοπωλητών. “Από τον Απρίλιο και μετά, οι τιμές αυξάνονται κάθε μήνα για αρκετά προϊόντα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Sander Roose σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Roose, οι ελλείψεις λόγω της κρίσης του κορονοϊού έπαιξαν μεγάλο ρόλο στις αυξήσεις των τιμών. “Οι περισσότεροι διαδικτυακοί λιανοπωλητές κατάφεραν πρόσφατα να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης. Τώρα θέλουν να αποφύγουν να εμπλακούν σε δύσκολες στιγμές, για παράδειγμα γύρω από τις διακοπές. Τα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα φαίνεται να το αναμένουν αυτό με την τιμολόγηση των προϊόντων επιθετικά και χωρίς να προεξοφλούν μεγάλο χρονικό διάστημα προωθητικής περιόδου. Τα μεγάλα καταστήματα κοιτάζουν περισσότερο μακροπρόθεσμα από τους μικρότερους ανταγωνιστές τους”, είπε.

Οι τιμές άρχισαν να πέφτουν ξανά την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη Black Friday, επίσης μεταξύ των σημαντικότερων παικτών.

Η BNR επικοινώνησε με τα μεγάλα διαδικτυακά καταστήματα οι εκπρόσωποι των οποίων αρνήθηκαν ότι αυξάνουν τις τιμές για να αποτρέψουν τις ελλείψεις. Δεν έδωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο λόγο για αυξήσεις των τιμών.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks