Ολλανδία: Το Άμστερνταμ παρουσιάζει σχέδια για μια νέα γειτονιά νησιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου πάρκου

Ολλανδία-Νησιά-Πάρκο-Γειτονιές

Αυτή την εβδομάδα στην Ολλανδία, ο δήμος του Άμστερνταμ παρουσίασε τα σχέδιά για το Butieneiland, μια νέα νησιωτική γειτονιά που θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του IJburg και θα κατασκευαστεί στο Markermeer. Το νησί θα έχει «έντονο φυσικό χαρακτήρα», συμπεριλαμβανομένου ενός πάρκου μεγέθους του Vondelpark. Θα χρειαστούν επίσης περίπου 20 χρόνια για την κατασκευή, όπως αναφέρει η Het Parool.

Η κατασκευή του Buiteneiland πρόκειται να ξεκινήσει το 2022 ή το 2023 και θα διαρκέσει περίπου 20 χρόνια. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Marieke van Doorninck, ο μεγάλος χρόνος που απαιτείται για το έργο οφείλεται στο γεγονός ότι το νησί θα «κατασκευαστεί εντελώς κυκλικά με επαναχρησιμοποιούμενα εδάφη από άλλα μέρη της πόλης».

Το Buiteneiland ολοκληρώνει το αρχιπέλαγος του IJburg. Αποτελεί μέρος της δεύτερης φάσης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το Centrumeiland και το Strandeiland. Η έμφαση σε αυτό το νησί δίνεται στη φύση και στην αναψυχή. 

Υπάρχουν σχέδια για ένα πάρκο μεγέθους Vondelpark, το οποίο εκτείνεται σε 47 εκτάρια ή 47.000 m2. Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης 5,5 εκτάρια για αθλητικούς χώρους, και επιτρέπουν μόνο την κατασκευή 500 σπιτιών – πολύ λιγότερα από το Centrumeiland και το Strandeiland, το οποίο θα έχει 1.500 και 8.000 σπίτια αντίστοιχα.

Οι κάτοικοι του Άμστερνταμ έχουν μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους προθεσμία, για να εκφράσουν τη γνώμη τους σχετικά με το σχέδιο του Buiteneiland. Μετά από αυτό, οι απαντήσεις θα επανεξεταστούν και θα ενσωματωθούν στο σχέδιο “όπου αυτό είναι δυνατόν”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks