Ολλανδία: Το έργο τέχνης “Palenhuis” κέρδισε σε διαγωνισμό και θα τοποθετηθεί στο Sluisbuurt του Άμστερνταμ

Palenhuis-Ολλανδία-Άμστερνταμ

Το έργο τέχνης “Palenhuis” του Πιέτ Βαν Βάικ κέρδισε τον διαγωνισμό έργων τέχνης και θα τοποθετηθεί προσωρινά στο Sluisbuurt του Zeeburgereiland του Άμστερνταμ.

Οι κάτοικοι της πόλης επέλεξαν αυτό το έργο τέχνης που είναι απλό, δυνατό, πολύχρωμο και εύκολα μπορεί να αναγνωριστεί κοιτώντας το από μακριά. Θα τοποθετηθεί στο νοτιοανατολικό σημείο του Sluisbuurt και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2026. 

Να σημειωθεί, ότι μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων επέλεξε πέντε έργα τέχνης μέσα από 25 προτάσεις που είχε στα χέρια της. Στη συνέχεια αυτά πέντε έργα μπήκαν σε ψηφοφορία επιλογής από 2000 και πλέον κατοίκους του Άμστερνταμ που ψήφισαν διαδικτυακά το έργο τέχνης της επιλογής τους. 

Αμέσως μετά την επιλογή του έργου, ο καλλιτέχνης Πιέτ Βαν Βάικ τόνισε πως “οι άνθρωποι του Άμστερνταμ επέλεξαν το έργο μου “Palenhuis”και αυτό με κάνει υπερήφανο. Είναι ένα όμορφο και απλό σχέδιο, μια ωδή στον παραδοσιακό ολλανδικό πολιτισμό κάτω από το σύνθημα: όποιος θέλει να πετάξει στον αέρα πρέπει πρώτα να πατήσει στο έδαφος”. 

Χαρούμενος τόπος συνάντησης 

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του Sluisbuurt θα διαρκέσει για άλλα 10 με 15 χρόνια. Και τότε θα υπάρχει χώρος για κάθε είδους πρωτοβουλίες. Και αυτή η γειτονιά που τώρα είναι υπό κατασκευή τώρα θα φωτίζεται από αυτό το έργο τέχνης.

Το Palenhuis είναι αναγνωρίσιμο από μακριά και συνιστά έναν πολύχρωμο τόπο συνάντησης για κατοίκους και επισκέπτες. Το έργο τέχνης θα βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. 

Το ολοκαίνουργιο Sluisbuurt στο Zeeburgereiland θα είναι βιώσιμο και πράσινο, και θα βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία πάνω στο νερό. Τα 5.500 νέα σπίτια θα βρίσκονται σε ψηλά και χαμηλά κτίρια. Σιγά σιγά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται εδώ για να ζήσουν στο σημείο αυτό, να εργαστούν και να δημιουργήσουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks