Ολλανδία: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πλέον βοήθεια καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη

Ολλανδία-Ευάλωτοι-Κορονοϊός

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ολλανδία χρειάζονται βοήθεια με τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη, φροντίδα ψυχικής υγείας ή ακόμη και στέγη, όπως αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός. Ο οργανισμός βοήθειας υπολογίζει ότι θα χρειαστούν επιπλέον 48 εκατομμύρια ευρώ έως τον Μάιο ώστε να παρασχεθεί αυτή τη βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την πανδημία όταν έπληξε για πρώτη φορά την Ολλανδία τον Μάρτιο. Περίπου οκτώ μήνες αργότερα, εν μέσω του δεύτερου κύματος μολύνσεων Covid-19, η ζήτηση για βοήθεια συνεχίζει να αυξάνεται.

“Οι ευάλωτες ομάδες ατόμων θα βιώνουν για καιρό τις επιπτώσεις της κρίσης”

“Βρισκόμαστε στη μέση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι χάνουν δουλειές, έχουν πολύ λίγο φαγητό και μερικές φορές αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα στέγης”, δήλωσε η διευθύντρια του Ερυθρού Σταυρού. “Περιμένουμε ότι οι πιο ευάλωτοι στην κοινωνία μας θα βιώνουν για καιρό ακόμα τις συνέπειες αυτής της κρίσης του κορονοϊού”.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτή η κρίση είναι πιο δύσκολη για τα ευάλωτα άτομα στην κοινωνία. Τα άτομα με χαμηλό εισόδημα έχουν πιο συχνά δουλειές που δεν μπορούν να γίνουν από το σπίτι, ζουν μαζί με περισσότερα άτομα ανά νοικοκυριό, δεν έχουν πρόσβαση στο υλικό που απαιτείται για πράγματα όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έχουν λιγότερη πρόσβαση σε προστατευτικά μέσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks