Ολλανδία: Όλο και περισσότερα κοινωνικά επιδόματα μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοιού.

koronoios-kleista-magazia

Η εισροή των επιδομάτων αυξάνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά πιο έντονα μεταξύ ατόμων κάτω των 35 ετών. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Divosa, της ένωσης δημοτικών διευθυντών κοινωνικών υπηρεσιών, με βάση τα στοιχεία που έλαβαν από τους δήμους.

Τον Μάρτιο, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχές κοινωνικής πρόνοιας ήταν 56% υψηλότερος από τον Φεβρουάριο και 78% τον Απρίλιο. Ο Φεβρουάριος ήταν ο τελευταίος μήνας με τον κανονικό μέσο όρο του αριθμού των αιτήσεων για επιδόματα βοήθειας.

Τα άτομα που αιτήθηκαν για κάποιο επίδομα κάτω των 27 ετών αυξήθηκε κατά 55% και εκείνων ηλικίας 27 έως 35 ετών αυξήθηκαν κατά 58%. Για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, η αύξηση ήταν μεταξύ 19% και 32%.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής της Ολλανδίας, οι Κάτω Χώρες είχαν 413.000 άτομα για παροχές κοινωνικής πρόνοιας στα τέλη Μαρτίου, 1000 περισσότερα από ό, τι τον Φεβρουάριο.

Περισσότερη ανακούφιση στην περίοδο της κρίσης

Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί οργανισμοί βοήθειας λαμβάνουν ήδη περισσότερα αιτήματα για βοήθεια.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οικογένειες και οι εργένηδες με παιδιά ειδικότερα αναζητούν πιο συχνά κάποιο βοήθημα.

Οι τοπικές οργανώσεις στις Κάτω Χώρες αναμένουν να χρειαστούν περισσότερα χρήματα για να συνεχίσουν να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους ανθρώπους που την χρειάζονται.

Πηγή: NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks