Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δεν είναι αισιόδοξος για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ

eurwpi-oikonomia-koronoios

Οι Κάτω Χώρες είναι πρόθυμες για να δοθούν επιδοτήσεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία , εάν δεσμευτούν μεταρρυθμίσεις για την οικονομία τους. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια λύση για τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας στις συζητήσεις που θα υπάρξουν από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. και θα αφορούν το ταμείο ανάκαμψης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πληγέντες από την κρίση του κορονοιού.

Οι Κάτω Χώρες, μαζί με την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία, θέλουν το ταμείο ανάκαμψης να χρησιμοποιηθεί με την εφαρμογή διεξοδικών μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας είπε “Παρατηρώ σε συνομιλίες ότι άλλοι ηγέτες συμφωνούν μαζί μου μόνοι τους.” Αλλά…

Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να λάβουν εγγυήσεις για μεταρρυθμίσεις ο Ρούτε και οι ηγέτες από τις χώρες που τάσσονται μαζί του. Επίσης λέει ότι το περιεχόμενο τις συζήτησης είναι πιο σημαντικό από μια βιαστική απόφαση.

Αναλυτικά λέει “Εκτιμώ τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο λιγότερο από 50%. Επιπλέον, το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι τελικά πιο σημαντικό από την ταχύτητα. Ένας αδύναμος συμβιβασμός δεν προωθεί την Ευρώπη προς τα εμπρός.” «Σε αυτή την ασταθή περίοδο χρειαζόμαστε μια σταθερή Ευρώπη».

Διαβάστε περισσότερα στην Ολλανδική γλώσσα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks