Ποιος είναι όμως ο αγαπητός Fikkie του Ρότερνταμ;

Ταξιδεύοντας στο Ρότερνταμ θέλαμε πολύ να πάμε να συναντήσουμε το χάλκινο αγαλματίδιο του Fikkie. – O αγαπημένος φίλος των παιδιών όπως μας είπε ένας Ροτερντάμερ στον πεζόδρομο που τον συναντήσαμε.

Ο Fikkie λοιπόν είναι ένα χάλκινο αγαλματίδιο στο κέντρο του Ρότερνταμ και σε απόσταση αναπνοής από το Centraal Station. Αν και πολύ μικρός ο Fikkie αράζει πάντα πράος και ήρεμος σε έναν πολύ κεντρικό πεζόδρομο και στην οδό “Oude Binnenweg”, όπου τυγχάνει πέρα από τρισχαριτωμένος να έχει μια μακρά και περίεργη ζωή για ένα αγαλματίδιο.

Τι κάνει εκεί πέρα και πως βρέθηκε ο Fikkie;

Ο Fikkie χρονολογείται από το 1963 και είναι καλλιτέχνημα του Ούγγρου σε καταγωγή, Joeki Simak και το παρέδωσε στην πόλη για την επέτειο των 100 χρόνων του Student Corps του Ρότερνταμ . Ο καλλιτέχνης ήθελε αυτός ο Fikkie να συμβολίζει και αντιπροσωπεύει τη νεολαία. Την επαναστατικότητα και το πείσμα  των μαθητών.

Ο σπουδαστές το αγάπησαν και ο Fikkie γρήγορα έγινε η μασκότ τους. O Fikkie πλέον ήταν διάσημος και αυτό οδήγησε στη κλοπή του επί 3 φορές.

Φήμες λένε ότι εκλάπη από άλλους σπουδαστές

Πάντως τον έκλεβαν και τον ξανά επιστρέφαν πάντα στην αστυνομία. Έπειτα η αστυνομία τον ξανά έβαζε στον πεζόδρομο του…

Τι είναι τα περιττώματα (η κουραδίτσα) που έχει μπροστά του ;

Τα περιττώματα μπροστά του είναι μια μεταγενέστερη προσθήκη και δωρήθηκε από τη Roteb, την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την διαχείριση καθαριότητας του Ρότερνταμ.

Γιατί και ποιοι προσέθεσαν περιττώματα μπροστά στον χαριτωμένο, μπρούτζινο σκυλάκο μας; 

Ήταν μια καμπάνια που έτρεξε η Roteb για την ευαισθητοποίηση των πολιτών του Ρότερνταμ ώστε να διατηρούν την πόλη καθαρή.

Η έκφραση στο πρόσωπο του Fikkie είναι μια απόλαυση. Αν μπορούσε να μας μιλήσει πιθανόν να έλεγε: «δεν το έκανα εγώ»!

O Fikkie είναι αγαπητός στους κατοίκους του Ρότερνταμ

Τον φροντίζουν σαν να είναι αληθινός σκύλος .. Και γι’ αυτό θα τον δείτε πολλές φορές και ειδικά το καλοκαίρι να έχει ένα μπόλ με νερό από δίπλα του, που το βάζουν τα παιδιά για να μη διψάει και φυσικά πίνουν τα περαστικά σκυλιά. Τον χειμώνα μπορείς να τον συναντήσεις με κάποιο κασκόλ ή μαντήλι για να μη κρυώνει. Τον αγαπάνε!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks