Πώς ξεκίνησε το #SuperGreeks. Η αφορμή, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και της Online κοινότητας

ellinikes-epixeirhseis

Πώς ξεκίνησε το #SuperGreeks. Η αφορμή, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας και της Online κοινότητας 🙂

Η ιδέα του #SuperGreeks ξεκίνησε δυστυχώς από ένα αρνητικό φαινόμενο που είχαμε παρατηρήσει στο παρελθόν σε διάφορα γκρουπάκια που αφορούσαν τους Έλληνες του Εξωτερικού. Λόγω της διαμονής μας και σε περισσότερες χώρες , από αυτές του Benelux, ήμασταν εγγεγραμμένοι σε αρκετά από αυτά τα γκρουπάκια των Ελλήνων σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν παντού τα ίδια και τα ίδια…

… Κάποιος να ρωτάει κάτι και από κάτω στα σχόλια να επικρατεί ειρωνεία, χλευασμός , εξευτελισμός, ανθρωποφαγία. Επίσης παρατηρήσαμε έναν αρνητισμό για τα πάντα.

Ξέρετε κάτι … ; Δε φταίνε σε καμία περίπτωση οι διαχειριστές αυτών των γκρουπ. Αυτοί οι άνθρωποι έφτιαξαν αυτά τα pages για να βοηθήσουν και εξυπηρετήσουν όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Να βοηθήσουν παλιούς και νέους Expats από την Ελλάδα στις χώρες του Εξωτερικού. Να σεβόμαστε όλους αυτούς που αφιερώνουν χρόνο για να δημιουργούνε γκρουπάκια χρήσιμα για τους Expats, να απαντάνε σε ερωτήσεις, να κάνουνε ευκολότερη τη ζωή ενός μετανάστη να προσαρμοστεί γρηγορότερα στη νέα χώρα, στις νέες συνθήκες.

Αφορμή λοιπόν στάθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί μια Online κοινότητα, πρωτοπόρα που θα προωθεί την συνεργασία, την αγάπη, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, τη θετικότητα και την κοινότητα.

Ανέφερα την ιδέα στους συνεργάτες μου ώστε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο και στα πλαίσια ενός project που θα δημιουργούσε ουσιαστικές εμπορικές σχέσεις, ουσιαστικούς δεσμούς γενικά μεταξύ των Ελλήνων. Το λογότυπο έγινε σε ελάχιστες μέρες και ευχαριστούμε πολύ τον Baba Artworks . Η ιστοσελίδα έγινε σε μία μέρα.  Στις 12 Ιανουαρίου το #SuperGreeks άνοιξε και από τότε πετύχαμε αρκετούς από τους στόχους που είχαμε θέσει. Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος  αλλά τα καταφέραμε και στο σήμερα πηγαίνουμε σε ένα re-branding όπου με τη συμπαγή κοινότητα που καταφέραμε να δημιουργήσουμε με τη βοήθεια σας, με τις 90 επιχειρήσεις που φιλοξενούμε στον κατάλογο μας, τις άψογες συνεργασίες μας με την πλειοψηφία των επιχειρηματιών που έχουμε συνεργαστεί σε Ελλάδα , Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία, μας επιτρέπει και πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα ώστε να ενισχύσουμε  ακόμα περισσότερο τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων του Εξωτερικού και να αναπτύξουμε εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και  ξένων επιχειρηματιών από το Benelux που δραστηριοποιούμαστε. Να αναπτύξουμε υγιείς σχέσεις μεταξύ μας, γενικά.

Που βασίστηκε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας

Η ιδέα μας βασίστηκε στην παντελή έλλειψη ενός σημείου επαφής των ελληνικών επιχειρήσεων.

Σε αντίθεση με τις Ελληνικές κοινότητες που δρουν σε ολόκληρη την Benelux επικράτεια, η ελληνική επιχειρηματικότητα στην χώρα, αν και δραστήρια, δεν είχε καταφέρει να αλληλεπιδράσει και να συνεργαστεί. Δώσαμε λοιπόν ένα εργαλείο σε αυτές τις επιχειρήσεις που εξυπηρετεί αυτό το κενό. Έναν διαδικτυακό τόπο που δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού για ουσιώδη εμπορική αλλά και διαπροσωπική δικτύωση και αλληλοεπίδραση, με χαρακτήρα τόσο επαγγελματικό όσο και πολιτιστικό. Στόχος η δημιουργία δεσμών ανάμεσα στις επιχειρήσεις, στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και των υπόλοιπων λαών που που έχουν σαν κοινό σημείο την Ελλάδα.

Αυτό που κάναμε είναι να εντοπίσουμε το κομμάτι που έως τώρα λειτουργούσε καλά μέσω των ελληνικών κοινοτήτων και να το αναδείξουμε, προσθέτοντας σε αυτό “περισσότερη” Ελλάδα, σε ένα άτυπο ενημερωτικό ηλεκτρονικό μέσο με θέματα από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον χώρο του αθλητισμού και την καθημερινότητα που μπορούσαν να ενδιαφέρουν τους Έλληνες τoυ Benelux. Αφού δημιουργήσαμε δεσμούς μεταξύ τους και χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης, στη συνέχεια δημιουργήσαμε έναν επαγγελματικό οδηγό και δώσαμε στους Έλληνες πέρα από την προσωπική επικοινωνία και ένα επαγγελματικό εργαλείο.

Που βασίστηκε η ανάπτυξη της Online κοινότητας του #SuperGreeks

Από την πρώτη ημέρα το slogan / motto του #SuperGreeks ήταν: ” Time To Help Each Other “! Aυτό ήταν το Banner μας σε ιστοσελίδα και facebook page από την πρώτη ημέρα. Για να γίνει αυτό και να μπορέσει να διατηρηθεί και μεγαλώσει η Online κοινότητα που οραματιζόμασταν θα βγαίναμε Online με πρόσταγμα τις λέξεις Αγάπη, Σεβασμός, Ευγένεια, Αλληλεγγύη. Ήταν ένας καλός τρόπος για να προσεγγίσουμε το δύσκολο Ελληνικό κοινό και να μη μπορεί να μας αμφισβητήσει κανείς.

Μιας και ποιος μπορεί να αρνηθεί όλα τα παραπάνω;

Κανείς!

Και αν το κάνει, θα χάσει το δίκιο του πολύ γρήγορα.

Ο δεύτερος πυλώνας του Project για τη δημιουργία της online κοινότητας του SuperGreeks ήταν η θετικότητα. Κουραστήκαμε ως αναγνώστες να διαβάζουμε για αρνητικές ειδήσεις, κακά πράματα για τις χώρες που ζούμε , άσχημα πράματα για τους άλλους ανθρώπους. Mας τσάκιζε τη ψυχολογία. Κανέναν από τους αναγνώστες μας δε θα βοηθούσε αν ακολουθούσαμε το κλασσικό μοτίβο της αρνητικής είδησης. Η θετικότητα θα βοηθούσε πολλούς Expats να δούνε πιο αισιόδοξα τη ζωή στο εξωτερικό. Θα βοηθούσε τους ανθρώπους μας που έχουν μείνει πίσω να νιώθουν πιο ήσυχοι για εμάς.

Και το σημαντικότερο απ’ όλα; 

Μπορούσαμε να αναπτύξουμε εύκολα το παραπάνω μοτίβο σε αυτό το project γιατί αυτά ήταν και τα πιστεύω μας, έτσι και αλλιώς. Θεωρούμε ότι για να παραμείνει μία σχέση στο χρόνο αναλλοίωτη, να μπορέσουν να προκύψουν συνεργασίες και δεσμοί εμπιστοσύνης θα πρέπει να στηρίζονται στα παραπάνω keywords: Ξανά! :

Αγάπη , Σεβασμός , Ευγένεια, Αλληλεγγύη, θετικότητα

Τα Social Media είναι ένα καινούργιο φαινόμενο στις ζωές των ανθρώπων. Γνώμη μας είναι ότι έχουμε βρεθεί ως ανθρωπότητα προ εκπλήξεων μιας και δε μπορούσαμε να προβλέψουμε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε με την απήχηση και τον εθισμό των ανθρώπων σε αυτά. Δε γνωρίζαμε τη δύναμη των Social Media.

Aυτή τη δύναμη εμείς στο SuperGreeks που είμαστε στο χώρο του Web & Marketing, πιστεύουμε ότι μπορούμε να την αξιοποιήσουμε θετικά. Πέραν της θετικότητας που μπορεί να προσδώσει αυτή η δύναμη σε μια επιχείρηση με την προώθηση της , θεωρούμε ότι μπορούμε να φτιάξουμε και έναν καλύτερο κόσμο , αρκεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το εργαλείο από όλους σωστά.

Ξέρετε θα μας βόλευε πολύ να σκοτώνεται ο κόσμος από κάτω στα σχόλια μιας και ο αλγόριθμος του facebook , αυτό προωθεί για τα pages. Την ίντριγκα , τον “χαμό”. Έτσι αυξάνεις το engagement της σελίδας σου αλλά όλο αυτό δεν είναι υγιές και δεν μπορούν να προκύψουν διαχρονικοί δεσμοί!

Θα γράψουμε και περισσότερα σε άρθρα που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια της ανασκόπησης του SuperGreeks.

Σε επόμενο άρθρο θα σας γράψουμε για τις δυσκολίες που συναντήσαμε , γιατί αργήσαμε να ξεκινήσουμε με το Βέλγιο,  για το λογότυπο, τα target groups, την ιστοσελίδα, το μέλλον του SuperGreeks και άλλα πολλά …

Διαβάστε εδώ τη γενική ιδέα του SuperGreeks

#ΒeSuperGreek

Συνεχίζετε να στηρίζετε το SuperGreeks , συνεχίζουμε όλοι μαζί να το διαδίδουμε και έπειτα θα κάνουμε ακόμα περισσότερα για όλους μας. Περισσότερα άρθρα, events και άλλα πολλά θα έρθουν ως αναμενόμενα από την πορεία που θα έχουμε δώσει στο project, όλοι μαζί!

Για τις επιχειρήσεις : Στηρίξτε το SuperGreeks και εγγραφείτε στον επαγγελματικό μας κατάλογο. Όχι μόνο για τυχόν οφέλη της εταιρείας σας που προφανώς θα προσκομίσετε συμμετέχοντας στην Online κοινότητα του SuperGreeks αλλά και για να μεγαλώσουμε το Ελληνικό εγχείρημα στο εξωτερικό. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά μεγάλο και υγιές …. Κάτι διαχρονικό !

[insert page=’super-tips-tricks’ display=’title’]

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks