Σε 14 μέρες έτοιμη η πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού

ψήφοι-εκλογές-έλληνες-εξωτερικού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων 14 ημερών, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel.

Μέσω της πλατφόρμας οι απόδημοι θα δηλώσουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους και συγκεκριμένα στα εκλογικά κέντρα που θα συγκροτηθούν στις περιοχές με πάνω από 50 ψηφοφόρους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και ταυτόχρονα θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι. Όπως εξήγησε ο υπουργός, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εγγεγραμμένοι στους νέους εκλογικούς καταλόγους της χώρας μας θα απεμπολούν το δικαίωμα να ψηφίσουν στη χώρα του εξωτερικού στην οποία κατοικούν. Επιπλέον, ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε ότι προετοιμάζεται και η ενημερωτική εκστρατεία μέσω της οποίας θα επικοινωνηθεί η εκλογική διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks