Συζητήσεις για Ένα πρωτάθλημα σε Βέλγιο και Ολλανδία στο ποδόσφαιρο…

Τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο είναι της Ισπανικής λίγκας ( la liga ), της Αγγλικής ( Premier league ),  της Ιταλικής ( Serie A ), της Γερμανικής ( Bundesliga ) και της Γαλλικής λίγκας ( Ligue 1 ). Πακτωλοί χρημάτων, διαφημίσεις και όλοι οι μεγάλοι αστέρες παρελαύνουν σε αυτά τα χορτάρια και μαγεύουν τον κόσμο με τις εμπνεύσεις τους και τη τεχνική τους. Οι καλύτεροι παίχτες στον κόσμο βρίσκονται σε αυτά τα 5 πρωταθλήματα μιας και το φιλοθεάμον κοινό είναι μεγάλο, λόγω του πληθυσμού των χωρών που συγκροτούνται αυτές οι λίγκες.

Στο Βέλγιο και την Ολλανδία έχει εκκινήσει αρκετές φορές αυτός ο διάλογος ώστε να ενωθούν οι ποδοσφαιρικές λίγκες τους και να δημιουργηθεί ακόμα ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα που θα μπορέσει να προσελκύσει χορηγούς, αστέρες και όλα τα φώτα του κόσμου.

H Eredivisie και η Βελγική Jupiler Pro League θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους την μεθεπόμενη σεζόν για να σχηματίσουν ένα «σούπερ πρωτάθλημα» 18 ομάδων που θα ανταγωνίζονταν τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που αναφέραμε παραπάνω.

Στο όραμα αυτό προσπαθεί να δώσει σάρκα και οστά, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Club Brugge, Bart Verhaeghe. Στη Le Mond δήλωσε :

«Δημιουργούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μαζί με τις Κάτω Χώρες για να μειώσουμε το χάσμα ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Bart Verhaeghe, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Μια νέα συνάντηση έχει προγραμματιστεί αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 18 συλλόγους, οκτώ από τους οποίους προέρχονται από το Βέλγιο.

«Θα μπορούσε όλα να δρομολογηθούν πολύ γρήγορα. Αν όχι από την επόμενη σεζόν, τότε χωρίς αμφιβολία θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το project στην μεθεπόμενη σεζόν.

“Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε μια αγορά 28 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είπε μεταξύ άλλων ο φιλόδοξος πρόεδρος του ιστορικού σωματείου της Club Brugge.

Στα θετικά

  • Ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα
  • Ένα τόσο ελκυστικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να προσελκύσει όλους τους μεγάλους αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος
  • Οπαδικές εκδρομές σε Βέλγιο και Ολλανδία

Στα αρνητικά

  • Θα αφανιστούν ομάδες χωρίς μεγάλο κεφάλαιο
  • Θα εξαφανιστούν ομάδες χωρίς κόσμο, οι οποίες όμως μπορεί να είναι ιστορικές ή και μη. Δεν έχει και τόση σημασία. Θα εξαφανιστούν.

Nα σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά οι συζητήσεις για ένα πρωτάθλημα για τις 2 όμορες χώρες είναι σε προχωρημένο επίπεδο αλλά

Nα σημειώσουμε και ότι πολλά χρόνια τώρα έχει που συζητιέται αυτή η ένωση.

Nα σημειώσουμε επίσης, ότι εδώ και καιρό συζητείται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους για την δημιουργία μιας Πανευρωπαϊκής λίγκας με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.  Κάτι σαν τη “Euroleague” στο Basket ένα πράμα.

Ίδωμεν !

Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Έχει αλλάξει άλλωστε εδώ και καιρό και από την εποχή που χάθηκε ο ρομαντισμός. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και προχωράει λέει η άλλη άποψη. Οι απόψεις και γι’ αυτό το ζήτημα διίστανται.

Πηγές: Daily mail , THE SUN , Le Monde

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks