Ταξιδεύοντας στο Ρότερνταμ

Ρότερνταμ-Ολλανδία

Σήμερα ταξιδεύουμε με το SuperGreeks σε μια πόλη σύγχρονη, μοντέρνα, καινοτόμα, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μια πόλη που καταστράφηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά σήμερα ευημερεί έχοντας το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Σήμερα ταξιδεύουμε στο Ρότερνταμ – μια πόλη της Ολλανδίας που διαφέρει από τις υπόλοιπες της χώρας.

Να το πούμε από την αρχή… Αγαπάμε το Ρότερνταμ 💙

Το Ρότερνταμ είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας (*2017), , με πληθυσμό 633.471 κατοίκους.

Έχει “τρελό” nightlife 🤩

Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης ⚓️

ollandia-eksagwges

Έχει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας και του κόσμου 🎓 Διαβάστε για τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ολλανδίας το 2022 – > (https://supergreeks.eu/kalutera-panepistimia-ollandia-2022/)

👤👥🫂 Το Ρότερνταμ είναι μία πόλη international λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του λιμανιού που έφερε εργάτες απ’ όλο το κόσμο. Το 50,3% του πληθυσμού είναι μη ολλανδικής προέλευσης ή έχει τουλάχιστον έναν γονέα που γεννήθηκε εκτός της χώρας. Υπάρχουν 80.000 μουσουλμάνοι, που αποτελούν το 13% του πληθυσμού.

Ρότερνταμ-Ολλανδία

📌 Το Ρότερνταμ απέχει περίπου 15 λεπτά από το Ντέλφτ (https://supergreeks.eu/delft-ollandia/) 30-35 λεπτά από το Λάιντεν (https://supergreeks.eu/leiden-ollandia/), 35 λεπτά με το τρένο από Ουτρέχτη (*https://supergreeks.eu/ollandia-utrecht/), 50 λεπτά από το Άμστερνταμ.

⚽️ Από ποδοσφαιρικές ομάδες έχει τη θρυλική Φέγενορντ και την 1η ποδοσφαιρική ομάδα της Ολλανδίας, την Σπάρτα του Ρότερνταμ (https://supergreeks.eu/sparta-rotterdam-wdi/)

✈️ Το Ρότερνταμ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και εξυπηρετεί, επίσης, και τη Χάγη.

*Aπό τα πρώτα μας άρθρα στο supergreeks.eu ήταν το αφιέρωμα στο Ρότερνταμ που βρίσκεις εδώ: https://supergreeks.eu/rotterdam-ollandia-afierwma/

🇬🇷 Κατά τη γνώμη μας, στο Ρότερνταμ είναι η καλύτερη ελληνική κοινότητα που επισκεφτήκαμε ποτέ. Το Het Griekse Huis in Rotterdam😉 Και το λέμε αυτό, έχοντας επισκεφτεί πολλές ελληνικές κοινότητες σε πολλές διαφορετικές πόλεις / χώρες της Ευρώπης. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα με τη συμμετοχή όλων μας.

Ρότερνταμ-ολλάνδία

🌮🥙🍗🥓 Για σουβλάκια και άλλα τέτοια ωραία από Ελλάδα, πηγαίνουμε στο Elliniko Markthal – The All Day Greek😉 Στο Ρότερνταμ βρίσκουμε και την ψυχολόγο και αγαπημένη μας φίλη, Fani Traikou🙂

🎨🚴‍♂️ MUST η επίσκεψη στο Kinderdijk* (Έχουμε αφιέρωμα τις επόμενες μέρες). Μπορείς να πας στους ανεμόμυλους με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο. Αν πας με το ποδήλατο είναι μαγικά τα τοπία γενικά προς τα εκεί και αφού καταφέρεις να βγεις από την πόλη του Ρότερνταμ!

[ΙΣΤΟΡΙΑ του Ρότερνταμ]

📜 Ο πρώτος οικισμός του Ρότερνταμ υπάρχει από τον ένατο αιώνα και ονομαζόταν Rotta, όμως παρέμεινε ακατοίκητο τον 12ο αιώνα λόγω πλημμυρών! Το 1260 χτίστηκε το φράγμα που περνούσε από αυτό τον οικισμό / ποταμό του Rotta με αποτέλεσμα να ξανά υπάρξει οικισμός και αυτή τη φορά με το όνομα “Rotterdam”.

💣 Όταν τα γερμανικά και τα συμμαχικά βομβαρδιστικά στόχευσαν το Ρότερνταμ το 1940 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άφησαν στο Ρότερνταμ με μια τρομακτική πρόκληση – την ανοικοδόμηση της πόλης σχεδόν από την αρχή. Και μαντέψτε…. Τα κατάφεραν περίφημα!

🧳 Αν προτείνουμε το Ρότερνταμ για διακοπές ή μονοήμερη εκδρομή;

Φυσικά, είναι μια τεράστια πόλη που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για όλα τα γούστα. Έχει ιστορία, έχει ιδιαίτερη και μοναδική αρχιτεκτονική, έχει νερό και μεγάλες γέφυρες,πολλά μουσεία, έχει nightlife, έχει πανέμορφα μέρη τριγύρω από την πόλη, έχει πολλές όμορφες πόλεις στα 30 λεπτά με 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks