Απάτη με τις τουλίπες στο flower market του Άμστερνταμ

Θα ήταν περισσότερα από 10 τα άτομα για τα οποία έχω αγοράσει για την Ελλάδα βολβούς τουλίπας. Μόνο στη μητέρα μου 2 φορές. Δεν άνθιζαν όμως με τίποτα αυτές όσο και να τηρούσαν τις προϋποθέσεις και τους κανόνες του growing οι δικοί μου. Με τον καιρό είπαμε “Θα φταίει το κλίμα της Ελλάδος – Της Ολλανδίας είναι το κατάλληλο”… Έπειτα μάθαμε ότι η τουλίπα προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία και έτσι αυτό δεν έστεκε πια. Μια μέρα μας ενημέρωσαν κάποιοι φίλοι στην Ολλανδία που γνώριζαν το λουλούδι πολύ καλά, ό,τι οι βολβοί της τουλίπας από το flower market είναι 2ης – 3ης μπορεί και 5ης διαλογής και γι’ αυτό δεν έπιασαν όσες φορές και να αγόρασα για φίλους & συγγενείς στην Ελλάδα – Aλλά δεν έδωσα σημασία… Έτσι και αλλιώς δε θα ξανά αγόραζα.

Τελικά ήταν μια μεγάλη απάτη όλο αυτό με τα λουλούδια του φημισμένου flower market στο Άμστερνταμ.

Σήμερα μάθαμε από τον Guardian ότι από την τουριστική περιοχή του flower market μόνο το 1% από τους βολβούς μπορεί να σου έδινε το άνθος της τουλίπας. Όλοι οι υπόλοιποι βολβοί ήταν ακατάλληλοι και για πέταμα. Το ίδιο ανακάλυψαν οι αρχές και για την περιοχή του Lisse ( Τουλιποχώρι – Περιοχή Keukenhof ) όπου εκεί το 2% των βολβών ήταν το σωστό για να δώσει άνθος. To 2%!

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχει χρόνια εξαπάτηση των καταναλωτών”, κατά την πώληση βολβών τουλίπας στο flower market, δήλωσε ο Σύνδεσμος Καλλιεργητών Βολβών (KAVB). Εκατομμύρια τουρίστες και αυθημερόν ταξιδιώτες έπεσαν θύματα”. Σημειώνεται ότι το εμπόριο τουλίπας, αλλά και άλλων λουλουδιών όπως ορχιδέες, παιώνιες κλπ αποτελεί βασικό κομμάτι της ολλανδικής οικονομίας.

Από τότε που εισήχθησαν για πρώτη φορά από την οθωμανική αυτοκρατορία πριν από 400 χρόνια, οι τουλίπες έχουν γίνει εθνικό σύμβολο και η βιομηχανία βολβών αποτελεί βασικό παράγοντα στην ολλανδική οικονομία, δήλωσε ο Le Clercq.

Αλλά η εξαπάτηση με τους βολβούς τουλίπας είναι ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και 20 χρόνια“, πρόσθεσε.

Αν ανήκεις στο 1% που ανθίσαν οι τουλίπες στείλε μας το ντοκουμέντο 👻 


Κάνουμε την εγγραφή μας στο Newsletter του SuperGreeks για να λαμβάνουμε προσφορές, διαγωνισμούς, νέα & tips στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks