Τουρίστες στην ίδια μας την πόλη… Άμστερνταμ

Καμιά φορά ζούμε σε κάποια πόλη και δε γνωρίζουμε καν τι κρύβεται σε αυτή την πόλη… Έπειτα πάμε ως τουρίστες σε μία μικρότερη ή ακόμα και ίσως πιο “ασήμαντη” πόλη από αυτή που ήδη ζούμε και ψάχνουμε στο Google ή ενημερωνόμαστε από άλλες πηγές για μουσεία, τουριστικά θέρετρα, πάρκα, εστιατόρια, καφέ, εναλλακτικές διαδρομές και γενικότερα γνωρίζουμε τα πάντα για τη πόλη που θα επισκεφτούμε, όμως δε γνωρίζουμε τίποτα απολύτως για τη πόλη που ζούμε.

Κυρίες και κύριοι το Άμστερνταμ!

Το Άμστερνταμ είναι μία αμιγώς Ευρωπαϊκή τουριστική πόλη της Ευρώπης και κρύβει πολλά μυστικά. Εμείς καταγράψαμε μόνο μερικά απο αυτά:

Private boat tours

Στην πόλη του Άμστερνταμ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εταιρίες που νοικιάζουν private boats και σε πολύ οικονομικές τιμές. Με ένα απλό search στο Google μπορείτε να βρείτε αυτές τις εταιρίες… Γιατί μας αρέσει; Γιατί δεν έχουμε skipper και οδηγάμε εμείς… Γιατί μπορούμε να πάρουμε τα δικά μας φαγητά και ποτά από το SuperMarket μέσα στην βάρκα… Γιατί βλέπουμε την πόλη του Άμστερνταμ από άλλη ματιά – σχεδόν δεν καταλαβαίνεις από την βάρκα ότι είσαι στην ίδια πόλη με αυτήν που περπατούσες πριν λίγο… Γιατί όσες φορές το επιχειρήσαμε με παρέα, περάσαμε υπέροχα!

City Tour με Bike-Taxi

Στα Bike Taxi του Άμστερνταμ έχουμε την τύχη να δουλεύουν και πολλοί Έλληνες… Τα παιδιά γνωρίζουν όλη την πόλη και τις ομορφιές αυτής. Μία ξενάγηση στη πόλη του Άμστερνταμ με Bike Taxi είναι πάντα μία εμπειρία αξέχαστη… Αν κι εσύ θέλεις σήμερα κάποιο tour με Bike Taxi δεν έχεις παρά να καλέσεις τον Παύλο και την Pi-Bike Taxi ή στο 0615690585.

Waterlooplein Markt

Βρίσκεται στην καρδιά του Άμστερνταμ και είναι οpen market με διάφορα προϊόντα retro, ρουχισμού αλλά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Σε αυτό το market φιλοξενείται και η δική μας μπουγάτσα, De Bladerdeeg, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον Frappe ή Freddo σας και πληθώρα από ελληνικές πίτες.

H Jordaan 

Βόλτα για περπάτημα ή ποδήλατο στην περιοχή της Jordaan η οποία είναι μόλις 10 λεπτά από το Centraal Station και θεωρούμε πως είναι η πιο όμορφη περιοχή του Άμστερνταμ. Εναλλακτική βόλτα χωρίς πολλούς τουρίστες στην καρδιά του Άμστερνταμ με τα ομορφότερα και πιο cozy εστιατόρια και μπαρ. Η Jordaan είναι και μία από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης και θα βρείτε και αρκετά παραδοσιακά μαγαζιά. Κατά τα άλλα κουλτούρα, galleries και το υπέροχο market του Noordermarkt κάθε Δευτέρα συνθέτουν όλα τα στοιχεία για μια βόλτα ηρεμίας και ξεγνοιασιάς στο κέντρο της πόλης.

To Nemo Museum

Είναι ιδανική περίπτωση για εσάς που έχετε παιδιά αλλά και για εμάς που μας αρέσει να βρίσκουμε αφορμές για να νιώσουμε σαν παιδιά. Είναι ένα διαδραστικό μουσείο επιστημών όπου μπορεί να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους!

Tip! Μπορείτε πάντα απλά να πιείτε καφέ ή μπύρα στην πανέμορφη “αυλή” του Nemo με θέα από ψηλά, αγναντεύοντας το κουκλάκι Άμστερνταμ!

Amsterdamse Bos

Σε μόλις μερικά λεπτά απο το κέντρο της πόλης μπορείτε να βρεθείτε στο δάσος του Άμστερνταμ. Μπορείτε να πάτε με το ποδήλατο ή με τράμ απο τη Museumplein. Στο δάσος του Άμστερνταμ μπορείτε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή ακόμα και Climbing ή κανό…. Ιδανική τοποθεσία για καφέ και φαί, ιδιαίτερα τις ηλιόλουστες μέρες.

Για το Amsterdamse bos διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ ( 5 Προτάσεις για οικογένειες και παιδιά στο Άμστερνταμ )!

Σύντομα θα γραφτούν και περισσότερα άρθρα για τα μυστικά του Άμστερνταμ.

Σύντομα θα γραφτούν άρθρα και για περισσότερες πόλεις της Ολλανδίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks