Το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων στην Ολλανδία θα μπορούσε να μειωθεί λόγω του Covid-19, για πρώτη φορά μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο

ολλανδία-προσδόκιμο-ζωής

Το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στις Κάτω Χώρες αυξήθηκε κατά 4 μήνες πέρυσι στα 80,5 χρόνια, και για τις γυναίκες κατά 3 μήνες σε 83,6 έτη. Η μακροχρόνια αυξανόμενη τάση των δεκαετιών θα μπορούσε να σταματήσει λόγω του κοροναϊού, δήλωσε η Statistics Netherlands την Παρασκευή.

Το προσδόκιμο ζωής στις Κάτω Χώρες αυξάνεται κάθε χρόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά λόγω του κορονοϊού, το προσδόκιμο ζωής μπορεί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα ή ακόμη και να μειωθεί φέτος, ανέφερε το γραφείο στατιστικής στην Ολλανδία.

Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, περίπου 9 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι πέθαναν από ό, τι συνήθως, λόγω του Covid-19. Ωστόσο, η επίδραση που θα έχει αυτό στο προσδόκιμο ζωής εξαρτάται από τις εξελίξεις στο υπόλοιπο του έτους, ανέφερε η Statistics Netherlands.

Εάν λιγότερα άτομα από το συνηθισμένο πεθάνουν το φθινόπωρο, το προσδόκιμο ζωής πιθανότατα θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2019 φέτος. Αλλά αν το φθινόπωρο δει επίσης περισσότερους θανάτους από το συνηθισμένο, το προσδόκιμο ζωής θα μειωθεί κατά μερικούς μήνες φέτος. Εάν υπάρχει ένα δεύτερο κύμα Covid-19 με τόσους θανάτους όσο την άνοιξη, το προσδόκιμο ζωής πιθανότατα θα μειωθεί περίπου ένα χρόνο, πίσω στο επίπεδο του 2010.

Σε αύξηση του προσδόκιμου ζωής 4 μηνών για τους άνδρες και 3 μηνών για τις γυναίκες, η αύξηση του προηγούμενου έτους ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ετών. Στη συνέχεια, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε 2 μήνες για τους άνδρες και 1 μήνα για τις γυναίκες.

Σε σύγκριση με το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ολλανδοί άνδρες ζουν 2 χρόνια περισσότερο κατά μέσο όρο και οι Ολλανδές γυναίκες ζουν 4 μήνες περισσότερο από τους αντίστοιχους στην ΕΕ.

Να σημειώσουμε ότι το βιοτικό επίπεδο στην Ολλανδία είναι εξαιρετικό και επηρεάζει σίγουρα το προσδόκιμο ζωής.

Μanicure & pedicure στο Eindhoven

https://supergreeks.eu/etairies/kassianis-nail-art-salon/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks