Τοp 3 άρθρα σχετικά με τη φύση για το 2020

Κάστορας-Ευρώπη-φύση

Του Ηλιάδη Αντώνη

Τα αγαπημένα μας άρθρα είναι αυτά που αφορούν τη φύση.

Γνώμη μου είναι ότι οι άνθρωποι δε γεννηθήκαμε για να ζούμε σε αστικά τοπία, σε ψηλά λευκά κτίρια που μας κρύβουν τον ουρανό, με γεμάτους δρόμους από αυτοκίνητα, οχλαγωγία και σε μολυσμένα τοπία από καυσαέριο και νέφος. Μόλις τα τελευταία 50 -100 χρόνια ζει η ανθρωπότητα σε τέτοιου είδους τοπία. Γνώμη μου είναι ότι η επιστροφή μας στη φύση είναι απαραίτητη. Δίπλα στα ζώα, τα φυτά, το νερό και τα υπόλοιπα στοιχεία της φύσης.

Γνώμη μου.

Με μεγάλη αγάπη συντάξαμε διάφορα άρθρα που αφορούν τη φύση. Αυτά που θα σας αναρτήσουμε από την περυσινή χρονιά είναι τα αφιερώματα που κάναμε στους μικρούς και μεγάλους φίλους μας του ζωικού βασιλείου.

Κάστορας – Το πιο τίμιο ζώο

«Φτιάχνει φράγματα, φρούρια, ροκανίζει δέντρα. Αυτό έχει επίδραση στη βιοποικιλότητα. Ο κάστορας δημιουργεί μια έκρηξη ζωής που προέρχεται από αυτόν. Ο μηχανικός (χωρίς εισαγωγικά) είναι προσωπικά το αγαπημένο μου ζώο. Αυτός ο χρήσιμος και τίμιος τύπος που δημιουργεί ζωή από τις καθημερινές του εργασίες. Να σημειώσουμε για τον κάστορα ότι έχουν γίνει πόλεμοι για τη διεκδίκηση του από τους ανθρώπους μιας και ήταν χρήσιμος (νεκρός) για γούνες και καπέλα. Ένα ζώο που βρισκότανε παντού στον πλανήτη με τεράστιους πληθυσμούς, κοντέψαμε να το εξαφανίσουμε μέχρι πριν λίγα χρόνια που επενέβησαν οι φιλοζωικές και ακτιβιστικές οργανώσεις. Στο σήμερα με μεγάλη προσπάθεια οι ντροπαλοί κάστορες ξανά εμφανίζονται όλο και περισσότερο σε περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο. Στην Ολλανδία πλέον θα τον βρεις σε πάρα πολλά μέρη, αλλά επειδή είναι αρκετά ντροπαλός θα τον συναντήσεις δύσκολα. Επίσης, προφανώς αποφεύγουν τους ανθρώπους και αυτό επίσης καθιστά δύσκολη την παρατήρηση μας.

Αυτό είναι το δικό μου αγαπημένο ζώο. Τον αγαπάμε αυτό τον τίμιο εργάτη του ζωικού βασιλείου που δεν ενοχλεί κανέναν και μόνο βοηθάει το οικοσύστημα.

Ασβός – Ο παρεξηγημένος τυπάρας

Για τον ασβό έχουν πολλοί λανθασμένα τη γνώμη ότι βρωμάει – Στο supergreeks.eu αποκαθιστούμε την αλήθεια και αποθεώνουμε αυτό τον υπέροχο ασπρόμαυρο τύπο ! Ήταν και αυτός είδος προς εξαφάνιση, αλλά ευτυχώς παρενέβησαν τη δεκαετία του 80′ οργανώσεις και μάλιστα σήμερα τον συναντάμε παντού στην Ολλανδία και την υπόλοιπη Ευρώπη.Δεν ενοχλεί, βολεύεται παντού, έχει καθαρό κρεβάτι, μοιράζεται το σπίτι του με αλεπούδες και κουνέλια, δεν του αρέσει το κυνήγι και όπως θα διαπιστώσετε από το άρθρο μας είναι ένα υπέροχο ζωάκι!

Λύγκας- Η τεράστια γάτα της Ευρώπης

Ένας λύγκας έκανε την εμφάνιση του στη φύση του Βελγίου και εμείς στο SuperGreeks χαμογελάμε 🙂 Ο λύγκας είναι ένα καταπληκτικό ζώο. Μοιάζει με γάτα, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερος.Είναι άγριο ζώο που ζει μοναχικά και ντροπαλά. Ενώνεται με άλλα ζώα της φυλής του όταν είναι η περίοδος αναπαραγωγής. Ο λύγκας είναι ένας σπουδαίος θηρευτής που κυνηγάει και τρώει άλλα θηλαστικά, όπως τρωκτικά και ελάφια.*Υπάρχει απόδειξη ότι ένας λύγκας περιπλανιέται στην περιοχή Semois στη Βαλλωνία. Το ζώο πιάστηκε σε μια κάμερα που είχε τοποθετηθεί εκεί από έναν εθελοντή.

Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι από την αρθρογραφία του supergreeks.eu για το 2021 και σύντομα από τα podcast μας θα έχουμε αφιερώματα σε υπέροχα ζωάκια που ζούνε ανάμεσα μας – στη φύση της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks