Φεστιβάλ: 1 τουλίπα για κάθε Αμστερντάμερ ( +Video )

Σας αρέσουν οι τουλίπες;

Εμείς λατρεύουμε τις τουλίπες!

“A tulip for every Amsterdammer” όπως λέει και το motto του φεστιβάλ τουλίπας στο Άμστερνταμ.

Κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους του Άμστερνταμ, θα διαπιστώσετε γρήγορα αυτή την εποχή ότι οι τουλίπες σας οδηγούν σε όλη την πόλη με τους υπέροχους χρωματισμούς και δίνουν την αίσθηση ότι περπατάς σε έναν κήπο δίχως τέλος.

Περισσότερες από 500 χιλιάδες (!) τουλίπες θα βρείτε σε κάθε γωνιά του πανέμορφου Άμστερνταμ.

Το φεστιβάλ της τουλίπας ξεκίνησε από την Saskia Albrecht, η οποία έχει φτιάξει πολλούς από τους ιδιωτικούς κήπους των Amsterdammers. Την ιδέα αυτή, παρότι η τουλίπα είναι μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας των Ολλανδών, η Saskia Albrecht την εμπνεύστηκε από την Κωνσταντινούπολη και το αντίστοιχο φεστιβάλ της τουλίπας που γίνεται εκεί.

Το φεστιβάλ διαρκεί από 1η Απριλίου μέχρι και 14  Μαΐου και θα βρείτε τουλίπες σε περισσότερες από 60 τοποθεσίες (μουσεία, πάρκα, εμπορικούς δρόμους, σε στενά και σοκάκια έξω από το κέντρο της πόλης).

Τέλος, να πούμε ό,τι αναφέρει και η επίσημη ιστοσελίδα του εν λόγω φεστιβάλ, ότι ”(…) μία τουλίπα είναι για κάθε Amsterdammer αλλά και μία τουλίπα από κάθε Amsterdammer” . Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας από εμάς να προσφέρει κάποια χρήματα σαν δωρεά στην ομάδα της Saskia Albrecht προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 850 χιλιάδων τουλιπών σε όλη την πόλη.

  • Σύντομα θα υπάρξει και περισσότερο φωτογραφικό υλικό!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks