Φρέσκα κουλούρια 05/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

βέλγιο-κορονοιός

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Αρχικά να ευχηθούμε καλή χρονιά για όλο τον κόσμο με υγεία και πολλά , πολλά χαμόγελα. Ο νέος χρόνος μπήκε και η επικαιρότητα τρέχει γρήγορα με τον απόηχο της πρωτοχρονιάς, το θόρυβο των εμβολίων, τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων και άλλα περισσότερα.

Έλεγχοι στα σύνορα

Η βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία διενήργησε 35.000 συνοριακούς ελέγχους την περασμένη εβδομάδα και εξέδωσε 98 πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τους περιορισμούς του κορονοιού. Η αστυνομία έλεγξε εάν οι άνθρωποι που έφτασαν στο Βέλγιο είχαν συμπληρώσει σωστά τη φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) και αν οι μη κάτοικοι είχαν απόδειξη αρνητικού τεστ πριν από την είσοδο στη χώρα.

Ολλανδοί, Γερμανοί και Γάλλοι βρήκαν ως ευκαιρία για ψώνια το πέρασμα στο Βέλγιο με την ανοιχτή Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ταξίδια από κόκκινες ζώνες

Περίπου 40.000 άνθρωποι επέστρεψαν στο Βέλγιο από μια «κόκκινη ζώνη» αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στο Βέλγιο από μία “κόκκινη ζώνη”, σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες, πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορονοιό κατά την άφιξη τους και να μπούνε καραντίνα μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα από το 2ο τεστ εφτά ημέρες αργότερα.

Ταξίδια και παιδιά

Η καραντίνα ισχύει και για τα παιδιά – και ακόμη και αν το πρώτο αποτέλεσμα του τεστ ήταν αρνητικό. 

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Υπήρξαν αναφορές στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για μεγάλες ουρές κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Κυριακή το απόγευμα. Υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες αναρτημένες στο διαδίκτυο με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο αεροδρόμιο ο ένας δίπλα στον άλλον.

Ταξί από / προς αεροδρόμιο Βρυξελλών και Θεσσαλονίκης

Τα σχολεία στο Βέλγιο

Τέσσερις στους πέντε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λένε ότι είναι αδύνατο να συμμορφωθούν με όλα τα μέτρα για τον κορονοιό στα σχολεία, σύμφωνα με έρευνα της σχολής κατάρτισης εκπαιδευτικών UMons.

Οι καθηγητές δηλώσαν σε αυτή την έρευνα ότι οι τάξεις είναι πολυάριθμες για τους χώρους που διαθέτουν τα σχολεία με απόρροια τη μή-τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Εμβόλια

Μετά από μια πιλοτική εβδομάδα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά την οποία εμβολιάστηκαν 700 άτομα, ξεκινά επίσημα η εκστρατεία εμβολιασμού του κορονοιού του Βελγίου την Τρίτη. 

Καλοκαίρι

Ο De Croo ελπίζει ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια σταδιακή επιστροφή στην “κανονική ζωή” από αυτό το καλοκαίρι.

Χαλάρωση μέτρων

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε στα κομμωτήρια, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Ενώ οι αριθμοί στις τάσεις βελτιώνονται όλοι έχουν στο μυαλό τους και ένα 3ο κύμα για μετά την επιστροφή των ταξιδιωτών.

Όταν οι αριθμοί των κρουσμάτων πέσουν κάτω από 800/ημέρα τότε θα υπάρξει ουσιαστική χαλάρωση των μέτρων.

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Περίπου 50 άτομα διαδήλωσαν κατά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Mont des Arts στις Βρυξέλλες την Κυριακή. Η διαδήλωση, η οποία είχε έγκριση από την αστυνομία, διοργανώθηκε από μια ομάδα νέων με το σύνθημα “Vecht voor je recht”.

Μπριζ

Η αστυνομία στην Μπριζ έκλεισε για λίγο την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης το Σάββατο το βράδυ λόγω υπερβολικού πλήθους. 

Διακοπές

Οι φλαμανδικές εκπαιδευτικές αρχές συζήτησαν τη δυνατότητα παράτασης των διακοπών του Καρναβαλιού από μία εβδομάδα σε δύο. Η Ομοσπονδία Βαλλωνίας-Βρυξελλών αναφέρει ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια να κάνει το ίδιο, αν και η κατάσταση θα αξιολογηθεί στα μέσα Ιανουαρίου. Τα σχολεία άνοιξαν ξανά αυτή τη Δευτέρα με “κόκκινο” κωδικό.

Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Ο Ερυθρός Σταυρός άνοιξε ένα κέντρο για τεστ κορανοϊού στο σταθμό Brussels-Midi, για επιβάτες τρένων που επιστρέφουν από μια κόκκινη ζώνη. Το κέντρο αυτό έχει τη δυνατότητα να κάνει έως και 750 τεστ / ημέρα.

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Σχεδόν όλοι οι δείκτες κορονοιού στο Βέλγιο συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Τρίτη.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 650.887. Μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 14% – 1581,9 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 2.227 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 463 σε ΜΕΘ.

Θάνατοι

65 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα 19.750.

Τεστ κορονοιού

Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7.010.987 τεστ.

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο περίπου 25000 τεστ / ημέρα. Αυτό είναι μια μείωση στα τεστ κατά 21% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κορονοιός μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή την εποχή και σχεδόν όλα τα φρέσκα νέα έχουν να κάνουν με αυτόν. Όλη μας η ζωή εξαρτάται από τον ιό και πρέπει να ενημερωνόμαστε σωστά για όλα τα τρέχοντα νέα. Ενωμένοι, μαζί θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Και όταν τελειώσει αυτή η μαλακία θα γυρίσουμε τον κόσμο όλο 🙂

Πανέμορφη μέρα SuperGreeks μου – Αισιόδοξα, θετικά 🙂

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks