Φρέσκα κουλούρια 14/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

Βέλγιο-σοκολάτες-μπριζ

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού συνεχίζουν να αυξάνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Tετάρτη. Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι οι νοσηλευόμενοι, λιγότεροι άνθρωποι στις ΜΕΘ, λιγότεροι θάνατοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Να σημειώσουμε ότι έχουμε ξανά αύξηση στα κρούσματα λόγω των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 670.249. Αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 28% – 2082,7 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1937 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 360 σε ΜΕΘ.

Θάνατοι

53.3 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα 20.250.

Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 43.736,7 τεστ / ημέρα

R

O δείκτης (R) διάδοσής του ιού βρίσκεται κάτω από το 1.Στο 0.95.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Πλήθος περίπου 500 διαδηλωτών, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του νεκρού, γνωστού ως Ibrahima στις 15:00.

Η διαδήλωση έγινε στη μνήμη του Ibrahima, 23 χρόνου που πέθανε το Σαββάτο το βράδυ μετά τη βίαιη σύλληψη του. Ο νεαρός πέθανε από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας αυτοψίας που αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Τα πλήθη συγκρουστήκαν με την αστυνομία στη Rue de Brabant.

100 από τους διαδηλωτές έσπασαν από τους υπόλοιπες διαδηλωτές και ξεκίνησαν τα επεισόδια σύμφωνα με το “The Bulletin” με πέτρες, καδρόνια και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.

6 αστυνομικά οχήματα υπέστησαν ζημιές και ένα τράμ. Επίσης, έπιασε ελεγχόμενη φωτιά στο τμήμα όπου κρατούνταν ο 23χρονος.

112 συλλήψεις.

Η πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου

O Eden Hazard ανακηρύχθηκε η πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου από τους οπαδούς σε μια έρευνα που διοργάνωσε η Royal Belgian Football Association (RBFA) για να γιορτάσει την 125η επέτειό της.

Ο Hazard κέρδισε το 10,6% των ψήφων, μπροστά από τον Vincent Kompany (9,4%) και τον Kevin De Bruyne (9,1%). Ο Jan Ceulemans (9,0%) και ο Paul Van Himst (7,3%) ολοκληρώνουν τους πέντε πιο εμβληματικούς παίχτες της ιστορίας του Βελγικού ποδοσφαίρου.

Για τον Hazard

Ο Αζάρ έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική του ομάδα στις 19 Νοεμβρίου 2008 εναντίον του Λουξεμβούργου σε φιλικό. Μέχρι σήμερα έχει παίξει 106 αγώνες με τους Red Devils και έχει σημειώσει 32 γκόλ.

Παιχταράς ο Hazard. Γνωστός για την καταπληκτική του ντρίμπλα, την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα και τη δημιουργικότητα στο παιχνίδι.

Ο Εντέν Αζάρ διανύει τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά παραμένει μια σπουδαία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία. 

Έχει παίξει σε πολλούς μεγάλους συλλόγους και έχει σηκώσει πολλά τρόπαια σε όλα τα επίπεδα.

O καιρός

Σε πάρα πολλά μέρη στη χώρα του Βελγίου χιόνισε. Χιονίζει στις Αρδέννες, χιόνισε και στη Βαλλωνία, χιόνισε και λίγο στη Φλάνδρα σε κάποιες περιοχές. Το χιόνι το συναντάμε σε πολλές περιοχές και φωτογραφίες με χιόνια σε στέγες και αυλές έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το χιόνι είναι σε πολλά μέρη, αλλά λιώνει και γρήγορα.

Το ΣΚ ξανά περιμένουμε χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε ολόκληρο το Βέλγιο.

ΠΟΥ: Το 2021 θα μπορούσε να είναι δυσκολότερο από το 2020

Το δεύτερο έτος της πανδημίας θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο από το πρώτο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό συμβαίνει επειδή κυκλοφορούν νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του ιού.

Μετά από δύο εβδομάδες φθίνουσας πορείας της πανδημίας, ο ΠΟΥ κατέγραψε περίπου πέντε εκατομμύρια νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα. «Ειδικά στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, είδαμε ανθρώπους να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον (Για τα Χριστούγεννα η αναφορά)», λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Περισσότεροι ποδηλάτες το 2020

Αγαπάμε το ποδήλατο – για την ακρίβεια το λατρεύουμε γιατί μας παρέχει ψυχική και σωματική υγεία. Μας προσφέρει υπέροχες στιγμές, με άπειρες, υπέροχες εικόνες.

Το 2020 δεν ήταν όλα άσχημα, καθώς χιλιάδες κάτοικοι στην πρωτεύουσα ανακάλυψαν τις χαρές της ποδηλασίας.

Ο αριθμός των ταξιδιών με ποδήλατο στις Βρυξέλλες αυξήθηκε κατά 64% το 2020.

Δεν είναι μυστικό ότι με το που ανακοινώθηκαν τα πρώτα lockdown πέρυσι την Άνοιξη, ήταν αρκετοί αυτοί που αγόρασαν νέα ποδήλατα και ξεκίνησαν τη βόλτα με αυτά. Άλλοι για να αποφύγουν τα ΜΜΜ, τα χρησιμοποίησαν ως μεταφορικά μέσα.

Το Βέλγιο προχωρά στην κατοχύρωση δικαιωμάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες στο σύνταγμα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του βελγικού κοινοβουλίου θα εξετάσει σύντομα μια πρόταση που κατοχυρώνει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ατόμων με αναπηρία στο σύνταγμα της χώρας, ανακοινώθηκε.

Το νομοσχέδιο έλαβε ήδη την απαραίτητη υποστήριξη στη Γερουσία τον Ιούλιο του περασμένου έτους, και μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, η πρόταση θα επιστρέψει στην εσωτερική επιτροπή.

Η πρόταση, που παρουσιάστηκε από την Gitta Vanpeborgh των Φλαμανδών Σοσιαλδημοκρατών, στοχεύει να εισαγάγει το άρθρο 22 στο Σύνταγμα που εγγυάται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην πλήρη ένταξη στην κοινωνία.

Το κείμενο έλαβε ομόφωνη υποστήριξη από τη Γερουσία, με εξαίρεση τις αποχές του συντηρητικού κόμματος N-VA και του δεξιού Vlaams Belang που απείχε.

Το Βέλγιο επικύρωσε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες το 2009. Ωστόσο, μια έρευνα 1.144 ατόμων με αναπηρίες που διεξήγαγε η Unia έδειξε ότι η κατάσταση διαβίωσής τους δεν είχε βελτιωθεί τα τελευταία έξι χρόνια.

60% από αυτούς δήλωσαν ότι η αναπηρία τους ήταν εμπόδιο για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Ένα παρόμοιο ποσοστό θεώρησε ότι ο τρόπος που τους βλέπουν άλλοι τους εμπόδισε να ζήσουν τη ζωή που ήθελαν.

Αν σας αρέσουν τα κουλουράκια μας δώστε μια καρδούλα στο post <3

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks