Φρέσκα κουλούρια 18/06/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

Βέλγιο-Dinant-πόλη

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκες ειδήσεις από το Βέλγιο

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Εκκενώθηκε τρένο έπειτα από πληροφορίες ότι οι επιβάτες ενδέχεται να κινδυνεύουν

Η  ελβετική αστυνομία απομάκρυνε απόψε το βράδυ τους επιβάτες από ένα τρένο, σταματημένο κοντά στην πόλη Ντένικεν, αφού έλαβε μια πληροφορία ότι ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές του καντονιού Σολοτούρν.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι λεπτομέρειες είναι ακόμη ασαφής, ωστόσο δεν έχει τραυματιστεί κανείς. «Υπήρξε απλώς μια αναφορά για κατάσταση που θα μπορούσε να συνιστά απειλή», είπε, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας Blick.

Το Βέλγιο έχει παραγγείλει 2,9 εκατομμύρια δόσεις του «αποτυχημένου» εμβολίου Curevac

Το Βέλγιο έχει παραγγείλει 2,9 εκατομμύρια δόσεις ενός νέου γερμανικού εμβολίου Covid που ονομάζεται Curevac, αλλά το εμβόλιο μόλις έφερε απογοητευτικά αποτελέσματα για την επίδρασή του.

Πρέπει να παραδοθούν στο Βέλγιο και να πληρωθούν τα εμβόλια που παρείγγειλε; Και αν όχι, πώς θα επηρεάσει αυτό τον προγραμματισμό του εμβολιασμού της χώρας.

Δύο δωρεάν PCR τεστ για ταξίδια θα διατίθενται από τις 28 Ιουνίου

Τα δύο δωρεάν τεστ που θα προσφερθούν σε άτομα που δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ομοσπονδιακός υπουργός Δημόσιας Υγείας, Frank Vandenbroucke.

Στις αρχές Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Alexander De Croo ανακοίνωσε ότι τα άτομα που δεν έχουν λάβει ακόμη πρόσκληση για εμβολιασμό αλλά θέλουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι θα λάβουν δύο δωρεάν τεστ PCR από την κυβέρνηση.

Κοντά στα 700.000 τα άτομα που έχουν ήδη εγγραφεί στο βελγικό ταξιδιωτικό πιστοποιητικό

Πάνω από 650.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στο βελγικό πιστοποιητικό, το οποίο συνδέεται με το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid της ΕΕ και έγινε διαθέσιμο την Τετάρτη το πρωί. Οι Βέλγοι κάτοικοι που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το καλοκαίρι μπορούν να ζητήσουν πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό, ώστε να αποδείξουν ότι είναι ασφαλείςαπό τον ιο. 

O “πελαργός” στερεί από την Ελβετία τον τερματοφύλακά της

Ο βασικός γκολκίπερ της Ελβετίας, Γιάν Σόμερ, ίσως χάσει το κρίσιμο ματς της ομάδας του με την Τουρκία την Κυριακή. Ο 32χρονος τερματοφύλακας αναχώρησε από την αποστολή για να πάει στην Κολωνία όπου η σύζυγός του ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Ο Σόμερ θέλει να είναι στο πλευρό της συντρόφου του Αλίνα και για τον λόγο αυτό έφυγε από τη Ρώμη μετά το ματς με την Ιταλία.

Το Βέλγιο νίκησε τη Δανία μετά από παύση για να χειροκροτήσουν όλοι τον Eriksen

Το παιχνίδι του Euro τέθηκε σε παύση μετά από 10 λεπτά στον αγώνα Δανίας-Βελγίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον Christian Eriksen, ο οποίος κατέρρευσε με ύποπτο καρδιακό πρόβλημα στον εναρκτήριο αγώνα της χώρας του εναντίον της Φινλανδίας. Οι παίκτες και οι οπαδοί στο Στάδιο Πάρκεν χειροκρότησαν τον Eriksen, ο οποίος θα είναι εφοδιασμένος με μια εμφυτεύσιμη συσκευή για να παρακολουθεί τον καρδιακό του ρυθμό, δήλωσε η Δανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου την Πέμπτη. Το παιχνίδι εν τέλει έληξε 2-1 υπέρ του Βελγίου. 

Οι τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοΐό

Πτωτική φαίνεται να είναι η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, με το μισό πληθυσμό να έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και να γίνεται συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων. Ειδικότερα, οι τελευταίες αναφορές δείχνουν:

  • 493 νέα κρούσματα
  • 247 ασθενείς σε ΜΕΘ
  • 7 νέους θανάτους

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks