Φρέσκα κουλούρια 20/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

κινηματογράφος-φεστιβάλ-κορονοιός-βέλγιο

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Λιέγη-ελληνικά-κρασιά-προιόντα
Oenogea – Κάβα Ποτών , κρασιών και Delicatessen στη Λιέγη του Βελγίου

Eμβόλια

Περισσότεροι από 100 χιλιάδες οι εμβολιασμένοι στο Βέλγιο (1η δόση), σύμφωνα με το Sciensano.

Απαγόρευση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων για παιδιά στη Δυτική Φλάνδρα

Στη Δυτική Φλάνδρα έχουν απαγορευτεί όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες για άτομα κάτω των 12 ετών, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η εξάπλωση νέων πιο μεταδοτικών στελεχών κορονοϊού.

H Εurostar προειδοποιεί ότι θα κλείσει

Η Eurostar έχασε το 82% των εσόδων της σε σχέση με πέρυσι και αν δεν λάβει κρατική βοήθεια τότε σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο θα επέλθει η καταστροφή.

Ένα μόνο τρένο λειτουργεί καθορά που εξυπηρετεί τη γραμμή Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες με το 80% των θέσεων να είναι κενές.

Για τα supermarket και τους καταναλωτές

Η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων στο Βέλγιο δε δέχτηκε ποτέ πίεση κατά τα δύο πρώτα κύματα του κορονοϊού – αλλά αυτό δε σταμάτησε τους καταναλωτές να εφοδιάζουν τα σπίτια τους με κονσερβοποιημένα και κατεψυγμένα τρόφιμα, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 9% σε σχεση με πέρυσι. Τα σούπερ μάρκετ σημείωσαν πωλήσεις ρεκόρ το 2020 χάρη στο κλείσιμο των εστιατορίων. Στο Delhaize, στα κονσερβοποιημένα προϊόντα αυξήθηκαν οι πωλήσεις κατά 20% και στα κατεψυγμένα λαχανικά αυξήθηκαν κατά 15%. 

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού μειώνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Τετάρτη και μετά από καιρό πέφτουμε κάτω από 2000/ημέρα. Λιγότερα κρούσματα, λιγότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία και λιγότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη μια μονάδα εντατικής θεραπείας στο Βέλγιο.

Tα πράματα είναι σαφώς καλύτερα στο Βέλγιο μέρα με τη μέρα.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 681.250. Μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 5% – 1988.1 άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1960 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 360 σε ΜΕΘ.

Θάνατοι

  49.9 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα  20.554.

Τεστ κορονοιού στο Βέλγιο

Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν κατά μέσο όρο 44.730,3  τεστ / ημέρα. Συνολικά στο Βέλγιο έχουν γίνει  7.620.430 τεστ κορονοιού.

R

O δείκτης (R) διάδοσής του ιού βρίσκεται πάνω από το 1 σήμερα.Στο 1.02.

Ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο #SuperGreeks

Πρόστιμο στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν χωρίς το διπλό τεστ

Όσοι επιστρέφουν από ένα ταξίδι στο εξωτερικό (από κόκκινη ζώνη) και δεν κάνουν το τεστ την 1η και 7η μέρα θα λαμβάνουν πρόστιμο των 250 ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός δικαιοσύνης.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώνουν πάντα τη φόρμα PLF για να μπορούν οι αρμόδιοι φορείς να ελέγξουν αν έχει κάνει ο ταξιδιώτης όπως πρέπει τα τεστ. Έαν ένας ταξιδιώτης παρά τις προειδοποιήσεις δεν κάνει το τεστ, η αστυνομία ή το αρμόδιο υπουργείο τότε μπορεί να εκδώσει ένα πρόστιμο.

Το τελευταίο αναλογικό σήμα στην τηλεόραση πέφτει φέτος

Ο τελευταίος πάροχος αναλογικής τηλεόρασης στο Βέλγιο, η Telenet, κλείνει το σήμα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η ψηφιακή τηλεόραση είναι το παρόν και το μέλλον της τηλεόρασης.

Αρκετοί είναι αυτοί στο Βέλγιο που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν το αναλογικό σήμα. Το 7% περίπου των πελατών της Telenet για την ακρίβεια. «Θα τους ενημερώσουμε όλους κατά τη διάρκεια του έτους τι πρέπει να κάνουν για να συνεχίσουν να παρακολουθούν τηλεόραση», δήλωσε η Isabelle Geeraerts της Telenet στο VRT.

Η μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα δε θα σας κοστίσει τίποτα εκτός αν έχετε πάρα πολύ παλιά τηλεόραση απαιτείται Digicorder ή Digibox. Αν έχετε τηλεόραση ηλικίας μικρότερης των 10 ετών, απλά θα ξανά προγραμματίσετε τα κανάλια σας.

Κανένα άλλο extra κόστος δεν υπάρχει.

Festival Anima Online

Την 40η έκδοση του κινηματογραφικού φεστιβάλ Anima θα μπορούμε να την παρακολουθήσουμε για φέτος online λόγω κορονοιού από τις 12 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι συνθήκες είναι οτιδήποτε άλλο παρά ιδανικές για τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ ταινιών, αλλά σύμφωνα με τους διοργανωτές όλα θα λειτουργήσουν άψογα, όλα θα λειτουργήσουν online μέσω μιας νέας πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ.

Περισσότερες από 1350 έκαναν αίτηση για τον διαγωνισμό, αλλά επιλέχθηκαν περίπου 250 από αυτές για προβολή στο διαδίκτυο.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων θα ανακοινωθεί στις 26 Ιανουαρίου. Έπειτα θα ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων. Το εισιτήρια για όλες τις ταινίες θα κοστίζει 30 ευρώ, ενώ για την προβολή μιας ταινίας θα κοστίζει 5 ευρώ.

*Θα τελειώσει αυτή η μαλακία και από του χρόνου θα ξανά είμαστε όλοι παρέα στις αίθουσες για τις αγαπημένες μας ταινίες. Μέχρι τότε θα απολαύσουμε το φεστιβάλ online. Καλή θέαση SuperGreeks 🙂

Δείξτε μας αν αγαπάτε ❤️, ενθουσιάζεστε 😮 ή Likάρετε 👍 τα κουλουράκια μας!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks