Φρέσκα κουλούρια 21/01/21 – Tα σημερινά πρωινά νέα από τo Bέλγιο…

erasmus-κορονοιός-ειδήσεις-βέλγιο

Κάθε μέρα, Καλημέρα!

Κάθε μέρα φρέσκα, πρωινά κουλούρια με φρέσκιες ειδήσεις από την χώρα του Βελγίου.

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα ☕️

Λιέγη-ελληνικά-κρασιά-προιόντα
Oenogea – Κάβα Ποτών , κρασιών και Delicatessen στη Λιέγη του Βελγίου

O πρωθυπουργός του Βελγίου για τις σχολικές διακοπές

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μη απαραίτητων ταξιδιών στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών στο Βέλγιο. “Στην τρέχουσα κατάσταση, το μόνο που χρειάζεται είναι μία σπίθα και όλα θα αναφλεχθούν ξανά. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες. Θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να το σώσω.” Πρόσθεσε: «Αυτό δε σημαίνει ότι κλείνουμε τα σύνορα».

Πτήσεις και Brussels Airlines

H Brussels Airlines θα ακυρώσει 900 ευρωπαϊκές πτήσεις για τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο επειδή η ζήτηση για ταξίδια είναι επί του παρόντος πολύ χαμηλή. “Ο αριθμός των επιβατών που κάνουν κρατήσεις επί του παρόντος σε αυτές τις πτήσεις δεν τους επιτρέπει να γίνονται οικονομικά ή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο”, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Eμβόλια – Ένα λάθος και η λύση

Το Βέλγιο έχασε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια εμβόλια της Pfizer για τον κορονοιό λόγω μιας ξεχασμένης υπογραφής σε μια φόρμα παραγγελίας. Τον Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπραγματεύτηκε την αγορά επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων + από τα 200 εκατομμύρια που παραγγέλθηκαν ένα μήνα νωρίτερα. Ωστόσο, ο Knack αναφέρει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ξέχασε να υπογράψει εγκαίρως το έγγραφο συμμετοχής. Το πρόβλημα τέθηκε υπόψη του πρωθυπουργού Alexander De Croo – και όταν η Επιτροπή αγόρασε μια ακόμη παρτίδα τον Ιανουάριο, το Βέλγιο μπόρεσε να διαπραγματευτεί την παράδοση των 2,5 εκατομμυρίων δόσεων που έλειπαν από την προηγούμενη παρτίδα. Ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke είπε ότι λύσαμε το πρόβλημα και το Βέλγιο επέστρεψε στο ευρωπαϊκό τρένο των εμβολιασμών.

Εurobus από τη Eurofins για κινητά τεστ κορονοιού

Η ιδιωτική εταιρεία εργαστηρίων Eurofins κυκλοφόρησε το Coronabus – μια κινητή μονάδα που μπορεί να διατεθεί σε δήμους που χρειάζονται μια ευέλικτη και προσωρινή εγκατάσταση για τεστ κορονοιού. Το λεωφορείο έχει τη δυνατότητα να παρέχει έως και 300 δοκιμές την ημέρα. Το Coronabus μπορεί να γίνει booking από τοπικά συμβούλια, ομοσπονδιακές αρχές, τελωνειακούς ή συνοριακούς αστυνομικούς. “Για παράδειγμα, μπορεί να είναι απαραίτητο να γίνει τεστ κορονοιού σε όλους τους ναυτικούς από ένα σκάφος που φτάνει σε ένα λιμάνι”, δήλωσε εκπρόσωπος της Eurofins. “Το λεωφορείο παρέχει ευελιξία.” Η εταιρεία είναι έτοιμη να εξοπλίσει τρία ή τέσσερα περισσότερα λεωφορεία εάν υπάρχει η ζήτηση.

Εταιρείες και εργασία εξ’ αποστάσεως

Μία στις πέντε βελγικές εταιρείες δεν κάνει ό, τι μπορεί για να καταστήσει δυνατή την απομακρυσμένη εργασία για το προσωπικό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο απασχόλησης. 

Οι ιδιοκτήτες εταιρειών που συνεχίζουν να παραβιάζουν τους κανόνες αντιμετωπίζουν διώξεις.

Τεστ κορονοιού και ταξιδιώτες

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne επιβεβαίωσε ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Βέλγιο από μια κόκκινη ζώνη και έχουν κάνει τεστ κοροναϊού την πρώτη και την έβδομη ημέρα θα διατρέχουν πρόστιμο 250 €. 

To ίδιο ισχύει γι΄αυτούς που δεν τηρούν την καραντίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο χθεσινό άρθρο του supergreeks.eu

Σημερινά στοιχεία για τον κορονοιό από το Βέλγιο

Τα κρούσματα κορονοιού μειώνονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Sciensano την Πέμπτη και μετά από καιρό πέφτουμε για συνεχόμενη ημέρα κάτω από 2000/ημέρα. Λιγότερα κρούσματα, λιγότεροι ασθενείς στα νοσοκομεία και λιγότεροι άνθρωποι που έχουν ανάγκη μια μονάδα εντατικής θεραπείας στο Βέλγιο.

Tα πράματα είναι σαφώς καλύτερα στο Βέλγιο μέρα με τη μέρα.

Κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 684.256. Μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα 6% – 1.973  άτομα / ημέρα είναι θετικά στον κορονοιό την τελευταία εβδομάδα.

Νοσοκομεία Βελγίου

Συνολικά, 1937 ασθενείς με κορονοιό βρίσκονται στο νοσοκομεία. 336 σε ΜΕΘ.

Θάνατοι

 48.6 θάνατοι / ημέρα την τελευταία εβδομάδα.Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι σήμερα  20572.

R

O δείκτης (R) διάδοσής του ιού βρίσκεται πάνω από το 1 σήμερα.Στο 1.03.

Ελληνικές επιχειρήσεις στο Βέλγιο #SuperGreeks

Ένα σχολείο στο Massmechelen κλειστό

Ένα νηπιαγωγείο στο Maasmechelen, επαρχία του Limburg, έκλεισε για μια εβδομάδα μετά από πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού μεταξύ μικρών παιδιών και δασκάλων. 

Πολύ λιγότεροι μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus της ΕΕ

Κάθε χρόνο χιλιάδες Βέλγοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν τις σπουδές ή να κάνουν πρακτική στα πλαίσια του Erasmus.

Απόρροια της πανδημίας οι ελάχιστοι μαθητές που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για τη φετινή σεζόν τα μαθήματα ή εργασία με το Erasmus.

Πολλοί φοιτητές ακούνε ότι τα πανεπιστήμια είναι απρόθυμα να δεχτούν ξένους φοιτητές αυτό το ακαδημαϊκό έτος. Η πρακτική άσκηση δυσκόλεψε επίσης μιας και πολλές εταιρείες δεν αναζήτησαν για φέτος άτομα για πρακτική άσκηση από το εξωτερικό.

Λιγότεροι Βέλγοι πήγαν στο Εξωτερικό, αλλά και λιγότεροι φοιτητές ήρθαν για erasmus στο Βέλγιο.

Επί τη ευκαιρία που μας δίνετε και έχοντας πάει Erasmus θα θέλαμε να παροτρύνουμε όσους είναι φοιτητές πριν τελειώσουν με το πανεπιστήμιο να έχουν πάει Εrasmus. Eίναι από τις πιο χρήσιμες και ουσιαστικές στιγμές της ζωής σου. Ανοίγουν οι ορίζοντες. Είναι αλήθεια.

Το Erasmus είναι μια μοναδική στιγμή για τη ζωή σου…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks